10.4.09

Εξέπνευσε ο δράστης της επίθεσης...


"Είμαι εγωιστής. Θα μου το πληρώσετε. Θα σας στερήσω ό,τι πολυτιμότερο έχετε".
O δράστης που το πρωί στον ΟΑΕΔ αυτοπυροβολήθηκε στο κεφάλι λίγη ώρα μετά την μεταφορά του στο νοσοκομείο άφησε την τελευταία του πνοή.
Σύμφωνα με το ΕΚΑΒ, ο σπουδαστής έχει τραυματιστεί σοβαρά από "τυφλό" τραύμα στο θώρακα, ενώ οι άλλοι δύο πολίτες έχουν τραυματιστεί ελαφρύτερα στα χέρια και τα πόδια.
Η Αστυνομία εντόπισε στο σημείο δύο όπλα, καθώς και ένα σημείο στην τσάντα του, στο οποίο ο δράστης εξηγεί τους λόγους της πράξης του. Σύμφωνα με πληροφορίες, στο σημείωμα ο 19χρονος γράφει:

"Είμαι...

εγωιστής. Θα μου το πληρώσετε. Θα σας στερήσω ό,τι πολυτιμότερο έχετε".

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, ο 19χρονος χρησιμοποίησε δύο καινούρια όπλα ρωσικής προέλευσης, ενώ στην τσάντα του είχε και ένα μαχαίρι. Τα όπλα εξετάζονται στα εργαστήρια της Αστυνομίας, ενώ η Σχολή έχει εκκενωθεί.

"Τέτοια περιστατικά είναι εξαπλωμένα στην ευρύτερη γειτονιά μας, άσχετα εάν δεν τα αντιλαμβανόμαστε" σχολίασε ο εγκληματολόγος κ. Άγγελος Τσιγκρής και τόνισε ότι αυτά τα περιστατικά "θα πρέπει να προετοιμάζουν και να θωρακίζουν την κοινωνία, ώστε να λάβουμε μέτρα για να μη δούμε τα χειρότερα".

"Τέτοια φαινόμενα είναι άγνωστα και ξένα για τη μαθητική κοινότητα και δεν εκφράζουν τη νεολαία" δήλωσε η υπουργός Απασχόλησης Φάνη Πάλλη -Πετραλιά.

"Γύρω από την εξεύρεση εργασίας συσσωρεύεται βία και επιθετικότητα στους νέους, που μπορεί να έχουν και τέτοια κατάληξη", υποστήριξε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέκος Αλαβάνος.
Τέτοια ώρα, τέτοια λόγια...

Δεν υπάρχουν σχόλια: