5.4.09

Καθρέφτη, καθρεφτάκι μου…

Κι όμως, ο καθρέφτης δε λέει πάντα την αλήθεια. Για την ακρίβεια, λέει πάντα ψέμματα!! Σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου St. Andrew, κοιτώντας τον καθρέφτη αποκτάς διαφορετική άποψη για την ομορφιά σου, σε σχέση με εκείνη που σχηματίζουν οι άλλοι όταν σε βλέπουν. Αυτό συμβαίνει, γιατί όταν κοιτάμε το είδωλό μας στον καθρέφτη, εστιάζουμε στο μισό του προσώπου που οι άλλοι δεν παρατηρούν.

Για να γίνει πιο σαφές, διαβάστε το παρακάτω:

Όταν βλέπουμε κάποιον, η προσοχή μας, αλλά και ο εγκέφαλός μας, εστιάζουν στο αριστερό μισό του κεφαλιού τους, δηλαδή το δεξί κομμάτι του προσώπου τους από τη δική τους πλευρά. Αυτό συμβαίνει μάλλον από συνήθεια, μιας και έχουμε συνηθίσει να παρατηρούμε τα πάντα από αριστερά προς τα δεξιά.

Εμείς όμως, όταν κοιταζόμαστε στον καθρέφτη, εστιάζουμε πάλι στο αριστερό μισό όπως βλέπουμε τον εαυτό μας, δηλαδή στο αριστερό μισό του προσώπου μας, μιας και το βλέπουμε ανεστραμμένο!

Σύμφωνα με τον...

καθηγητή Ντέιβ Πέρετ, “Έχουμε τη φυσική τάση να παρατηρούμε μόνο το ένα μισό του προσώπου που έχουμε απέναντί μας όταν παίρνουμε αποφάσεις για διάφορα πράγματα. Αυτό περιλαμβάνει την κρίση μας για το πόσο όμορφος, αρρενωπός ή θηλυκός, είναι άνθρωπος απέναντί μας. Αρχικά το βλέμμα μας πέφτει στη δεξιά πλευρά. Αυτό σημαίνει ότι όταν κοιτάζουμε στον καθρέφτη βλέπουμε τα πράγματα ανάποδα”.
Aπό foititakos
Πηγή apneagr.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: