7.4.09

Εμφανίσεις...


Του Δημήτρη Μητρόπουλου
ΜΗΠΩΣ ΕΧΕΙεπέλθει στην πολιτική η ισότητα των φύλων και δεν το έχουμε πλήρως αφομοιώσει; Μια ματιά στη διεθνή επικαιρότητα των τελευταίων ημερών δίνει τροφή για να βοσκήσει η σκέψη.
ΚΥΡΙΑΡΧΗπλάι στον Μπαράκ Ομπάμα στην πρώτη διεθνή περιοδεία του ήταν η παρουσία της συζύγου του Μισέλ. Μέλος της ελληνικής αποστολής έλεγε μάλιστα κατ΄ ιδίαν πως η Μισέλ κάνει πολύ πιο στιβαρή χειραψία από τον Μπαράκ. Ο ΑΝΤΡΑΣτης Άνγκελα Μέρκελ μπορεί να μην εμφανίζεται ποτέ. Εξ ου και φέρει το προσωνύμιο «το φάντασμα της Όπερας». Η Μισέλ όμως είχε...

ισότιμη αντιμετώπιση με τον Μπαράκ από τα ΜΜΕ. Το πρόγραμμά της μπήκε στο μικροσκόπιο. Και σε πολλές ευρωπαϊκές εφημερίδες - όχι μόνο ταμπλόιντ- η πρώτη κυρία των ΗΠΑ έγινε πρωτοσέλιδο.

ΟΠΩΣ ΣΤΑχρηματιστήρια, έτσι και στην πολιτική, όταν κάποιος κερδίζει, κάποιος άλλος χάνει. Είναι το ζεύγος Σαρκοζί που πληρώνει τα σπασμένα του μιντιακού θριάμβου των Ομπάμα. Το Μέγαρο των Ηλυσίων επιχείρησε να κινηθεί στρατηγικά. Η Κάρλα Μπρούνι-Σαρκοζί δεν πήγε στο Λονδίνο για τη σύνοδο του G-20, ώστε να μην επισκιάσει τον σύζυγό της. Αλλά και για να μην επισκιασθεί η ίδια από τη Μισέλ που, στην πρώτη της έξοδο εκτός αμερικανικού εδάφους, θα εξασφάλιζε μεγαλύτερη προσοχή. Σαν τον στρατό που συγκεντρώνεται στη δεύτερη γραμμή άμυνας, η Ιταλίδα πρώτη κυρία της Γαλλίας περίμενε στο Στρασβούργο, όπου έγινε η σύνοδος του ΝΑΤΟ. Κι εκεί όμως η Μισέλ πλειοδότησε σε αυτοπεποίθηση, στήσιμο και ντύσιμο. ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΑτοπικού χαρακτήρα: απούσα από την πρώτη συνάντηση των Ευρωπαίων με τους Ομπάμα ήταν η Νατάσα Καραμανλή. Η τελευταία της διεθνής έξοδος ήταν πέρσι τον Ιούλιο στο Παρίσι. Έτσι ο Πρωθυπουργός πήγε ασυνόδευτος σε Στρασβούργο και Πράγα. Μια δικαιολογία παραπάνω για να μην είναι κοινωνικός και να μπαίνει από τους πρώτους στο πουλμανάκι.

Ο ΑΝΑΧΩΡΗΤΙΣΜΟΣτου ζεύγους Καραμανλή υποβάλλει μια έλλειψη μέλλοντος.

Τέσσερα χρόνια θητεία έχουν οι Ομπάμα. Φαίνεται πως Κώστας και Νατάσα περιμένουν πως- το αργότερο σε δέκα μήνες- δεν θα έχουν λόγο να τους συναντούν. Δηλαδή μια λογική σε στυλ: «Σάματι θα μας ξαναδούν ή θα τους ξαναδούμε;».
ΑΓΙΟΓΡΑΦΙΕΣ Από τα ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: