8.4.09

Ο Μπομπ Ντίλαν απαρνήθηκε τον Ομπάμα...


Απογοητευμένος από την εκλογή του νέου αμερικανού προέδρου των ΗΠΑ δηλώνει ο αμερικανός τραγουδοποιός ...
Πίσω παίρνει οΜπομπ Ντίλαντα όσα καλά είχε πει προεκλογικώς για τον αμερικανό πρόεδροΜπαράκ Ομπάμα,σε συνέντευξή του που δημοσιεύθηκε χθες στην ιστοσελίδα του. Ως τώρα φαινόταν ότι τους δύο άνδρες διακατείχαν αισθήματα αμοιβαίας εκτίμησης. Τα πράγματα όμως δείχνουν να αλλάζουν, τουλάχιστον από την πλευρά του αμερικανού τραγουδοποιού.
Τον περασμένο Ιούνιο, κατά την προεκλογική καμπάνια του Ομπάμα, ο Ντίλαν είχε δηλώσει στους «Τimes» τη στήριξή του προς τον υποψήφιο των Δημοκρατικών.
«Αυτή τη στιγμή η...

Αμερική βρίσκεται σε κατάσταση αιφνιδιασμού» έλεγε.

«Η φτώχεια διαφθείρει.Δεν μπορείς να περιμένεις από τους ανθρώπους να έχουν την αρετή της αγνότητας όταν είναι φτωχοί.Αλλά έχουμε αυτόν τον τύπο που προσδιορίζει εξ αρχής τη φύση της πολιτικής και το πώς μπορεί να είναι ένας πολιτικός.Αν είμαι αισιόδοξος;Ναι,είμαι.

Πιστεύω ότι τα πράγματα μπορούν να αλλάξουν» . Με τη σειρά του, ο Ομπάμα είχε δηλώσει ότι ο Μπομπ Ντίλαν είναι ίνδαλμά του και ότι στο i-pod του είχε«τουλάχιστον 30 τραγούδια του, ανάμεσά τους ολόκληρο το άλμπουμ “Βlood οn the Τracks”».

Ωστόσο, σε πρόσφατη συνέντευξή του στον δημοσιογράφοΜπιλ Φλάναγκανο Ντίλαν... μόνο αισιοδοξία δεν δήλωσε για τον Ομπάμα.

«Οι περισσότεροι από αυτούς τους τύπους μπαίνουν στον Λευκό Οίκο με τις καλύτερες προθέσεις και φεύγουν σαν δαρμένα σκυλιά. Ο Τζόνσον είναι καλό παράδειγμα για αυτό που λέω,το ίδιο και ο Νίξον,ο Κλίντον - κατά κάποιον τρόπο-, και πολλοί άλλοι. Ξέρεις,είναι σαν να πετούν πολύ κοντά στον ήλιο και να καίγονται»είπε.

Ανάμεσα στα πολλά και ενδιαφέροντα που λέει ο Μπομπ Ντίλαν στη συγκεκριμένη συνέντευξη με αφορμή την κυκλοφορία του νέου, 46ου, άλμπουμ της καριέρας του, με τίτλο «Τogether Τhrough Life», απορρίπτει την πολιτική ως«διασκέδαση, ένα σπορ για καλοσυντηρημένους και καλοζωισμένους, τους άψογα ντυμένους, τα party-animals.Οι πολιτικοί είναι αναλώσιμοι.Η πολιτική δημιουργεί περισσότερα προβλήματα από όσα λύνει.

Η πραγματική δύναμη βρίσκεται στα χέρια μικρών ομάδων ανθρώπων».

Ο Ντίλαν δεν κρύβει ότι σημαντικό ρόλο για τη νέα, διαφορετική άποψή του όσον αφορά τον Ομπάμα έπαιξε η αυτοβιογραφία του δεύτερου.

«Με σκανδάλισε. Το στυλ που γράφει λειτουργεί σε περισσότερα του ενός επίπεδα».

Οταν ρωτήθηκε αν στο βιβλίο υπάρχουν σημάδια ότι ο Ομπάμα θα γίνει καλός πολιτικός απαντά:

«Λοιπόν, όχι,δεν υπάρχει τίποτε.Είναι φορές που πιστεύεις ότι αυτό είναι το τελευταίο πράγμα που θα ήθελε να γίνει. Νομίζω ότι για ένα μικρό διάστημα είχε μια δουλειά ως επενδυτής στη Wall Street πουλώντας γερμανικές μετοχές. Προφανώς όμως θα μπορούσε να κάνει τα πάντα».
Από το ΒΗΜΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: