6.4.09

Εκδήλωση διαμαρτυρίας των κτηνοτρόφων στο Σύνταγμα

Εκδήλωση διαμαρτυρίας στο Σύνταγμα πραγματοποίησαν σήμερα , κτηνοτρόφοι από όλη την Ελλάδα, μετά την άρνηση του υπουργού Οικονομίας Γ. Παπαθανασίου να συνομιλήσει μαζί τους για τα αιτήματα του κλάδου. «Βαθιά αγανάκτηση» προς την ηγεσία του υπουργείου εξέφρασαν με ανακοίνωσή τους.
Δωρεάν φρέσκο παστεριωμένο γάλα μοίρασαν στους διερχόμενους Αθηναίους, μέλη του συνδέσμου Ελληνικής κτηνοτροφίας (ΣΕΚ) σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας που έλαβε χώρα στο Σύνταγμα. Στην εκδήλωση αυτή...

παρευρέθησαν μαζικά κτηνοτρόφοι από όλη την επικράτεια θέλοντας να εκφράσουν τη δυσαρέσκεια τους για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος.

Ψήφισμα διαμαρτυρίας

Οι κτηνοτρόφοι μετέβησαν νωρίτερα στο υπουργείο Οικονομίας, με πρόθεση να συναντήσουν τον υπουργό και να του θέσουν τα αιτήματα του κλάδου. Ωστόσο, ούτε ο υπουργός κ. Παπαθανασίου, ούτε κάποιο άλλο πολιτικό στέλεχος του υπουργείου μπόρεσε τελικά να τους συναντήσει.

Εκπρόσωποι του ΣΕΚ εξέδωσαν αιχμηρή ανακοίνωση, «για τη στάση του υπουργού Οικονομίας κ. Παπαθανασίου και γενικότερα της ηγεσίας του υπουργείου». «Ο Σύνδεσμος Ελληνικής Κτηνοτροφίας καταγγέλλει τη στάση αυτή και τη θεωρεί μέγιστη προσβολή απέναντι σ' έναν κλάδο, που αν και διέρχεται σοβαρή κρίση, εντούτοις εξακολουθεί ν' αποτελεί ένα από τους πιο σημαντικούς "στυλοβάτες" της πραγματικής οικονομίας της χώρας», αναφέρουν.

Αντιπροσωπεία του ΣΕΚ με επικεφαλής τον πρόεδρό του, Παναγιώτη Πεβερέτο, συναντήθηκε τελικά τη Δευτέρα με τον πρόεδρο της Βουλής, Δημήτρη Σιούφα, από τον οποίο ζητήθηκε να θέσει το ζήτημα της κτηνοτροφίας προς συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής και να κληθούν τα μέλη του ΣΕΚ να εκθέσουν τις απόψεις τους.
www.cosmo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: