6.4.09

Τουλάχιστον 92 νεκροί, 30 αγνοούμενοι, 1.500 τραυματίες και 50.000 άστεγοι είναι ο τραγικός απολογισμός του φονικού σεισμού μέχρι στιγμής...



Τα ιταλικά Μέσα Ενημέρωσης χαρακτηρίζουν την περιοχή "βουνό ερειπίων", ο ιταλός πρόεδρος Τζόρτζιο Ναπολιτάνο έκανε λόγο για τη χειρότερη τραγωδία του αιώνα, ενώ ο ιταλός πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι κήρυξε την περιοχή σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.
Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για Έλληνες μεταξύ των νεκρών. Όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Εξωτερικών κ. Θεόδωρος Κασσίμης, ένας έλληνας φοιτητής, ο Βασίλης Κουφολιάς, που έχει εγκλωβιστεί στα ερείπια έχει...
επαφή με τα σωστικά συνεργεία και καταβάλλονται προσπάθειες για τον απεγκλωβισμό του. Παράλληλα, τρεις ακόμα έλληνες φοιτητές μεταφέρθηκαν τραυματισμένοι στα νοσοκομεία και η κατάσταση της υγείας τους δεν εμπνέει ανησυχία. Πρόκειται για τους Διονυσία Κουφολιά και Γεώργιο Κωνσταντόπουλο, οι οποίοι από το νοσοκομείο Σαν Σαλβατόρε της πόλης Λ' Ακούιλα μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο της Πεσκάρα. Η τρίτη τραυματίας λέγεται Γιάγιου και νοσηλεύεται στο Σαν Σαλβατόρε με σπασμένο χέρι, αλλά χωρίς άλλα προβλήματα.
Ένας εκ των επικεφαλής της Υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας ανακοίνωσε ότι πολλές χώρες (μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα) προθυμοποιήθηκαν να προσφέρουν βοήθεια στην Ιταλία, αν και όπως είπε ο ίδιος, "προς το παρόν δεν το έχουμε ανάγκη".

Όπως έγινε γνωστό, η ελληνική πρεσβεία θα καταρτίσει κατάλογο σεισμοπαθών και θα μεριμνήσει για τη μεταφορά τους από τη σεισμόπληκτη περιοχή, στη Ρώμη. Στον κατάλογο μπορούν να συμπεριληφθούν και άτομα τα οποία θα προσκομίσουν στην Πρεσβεία βεβαίωση της ιταλικής αστυνομίας ότι είναι σεισμοπαθείς.
Πηγή Skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: