28.3.25

Το χαρτί της ντροπής...



Στην αρχή η κυβέρνηση και ο κ. Μητσοτάκης «πανηγύριζαν» που θα έφτιαχναν προανακριτική επιτροπή (για όποιον χρειαστεί) ώστε να λάμψει όλη η αλήθεια. Όπως και για τον κ. Τριαντόπουλο...


Στην πορεία κατάλαβαν ότι δεν θα τους έβγαινε καλά η προανακριτική οπότε την κατάργησαν, στέλνοντας τον Τριαντόπουλο κατευθείαν στο δικαστικό συμβούλιο. Το βάπτισαν μάλιστα ως γενναιότητα.

Μετά θυμήθηκαν πως πρέπει ο Τριαντόπουλος να καταθέσει στην προανακριτική ώστε να μην είναι άκυρη η διαδικασία. Οπότε όλη την εβδομάδα μας έλεγαν πως θα εμφανιστεί αυτοπροσώπως ο πρώην υπουργός διότι είναι γενναίος (δεύτερη φορά) και δεν φοβάται την αλήθεια.

Τελικά αποφάσισαν να καταθέσει υπόμνημα. Και τι υπόμνημα, ε; Της ντροπής. Των τριών παραγράφων. Με τον κ. Τριαντόπουλο να πετάει ένα «είμαι αθώος και ουδεμία αξιόποινη ή/και παράνομη πράξη διέπραξα» και να (νομίζει ότι) καθαρίζει.

Ένα υπόμνημα της ντροπής που φανερώνει ότι η κυβέρνηση και ο κ. Μητσοτάκης είτε δεν κατάλαβαν τι ζήτησε ο λαός στις πρωτοφανείς διαδηλώσεις είτε κατάλαβαν αλλά τους φτύνουν στα μούτρα.


Τώρα καλείται η πλειοψηφία της Νέας Δημοκρατίας στην προανακριτική, να πάρει το συγκεκριμένο υπόμνημα της πλάκας και να συντάξει πόρισμα για να το στείλει στο δικαστικό συμβούλιο. Τι πόρισμα θα είναι αυτό αλήθεια και τι θα γράφει; Ότι ο Τριαντόπουλος είναι αθώος; Και πού θα το ξέρουν οι βουλευτές; Επειδή το λέει ο ίδιος ο Τριαντόπουλος;

Ο λαός ζήτησε δικαιοσύνη και αυτοί όχι μόνο συνεχίζουν τη συγκάλυψη στο έγκλημα των Τεμπών, αλλά και μας κοροϊδεύουν και από πάνω. Συνεχίζεται η ύβρις και από άλλους. Μπαίνουν κι άλλοι στο κάδρο. Θα το πληρώσουν φυσικά.  

Δημήτρης Κανελλόπουλος

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: