Λίγες μέρες μόνο μετά από ακόμα μία απογοητευτική έκθεση της Eurostat που κατατάσσει στον πάτο της Ε.Ε. την αγοραστική δύναμη του μέσου ετήσιου μισθού στην Ελλάδα, ο πρωθυπουργός παρουσιάζει μια κάπως «μαγική» εικόνα για την Ελλάδα του 2024 στην τελευταία του ανασκόπηση για το έτος...
Συγκεκριμένα αναφέρεται στην υγεία, στην εργασία, στην παιδεία, στην οικονομία, στους νέους, στη Δικαιοσύνη και στη στήριξη, λέγοντας πως αυτές οι λέξεις «αντικατοπτρίζουν τις προτεραιότητές μας και τα βήματα που κάναμε και κάνουμε προς μια ισχυρή οικονομία, μια κοινωνία με περισσότερες ευκαιρίες και μια χώρα που προχωρά μπροστά με αυτοπεποίθηση». «Προχωράμε στο νέο έτος με την ίδια δέσμευση: να δουλεύουμε με συνέπεια και αποτελεσματικότητα, ώστε αυτές οι λέξεις να γίνονται πράξεις που κάνουν τη ζωή όλων καλύτερη» είναι το μήνυμά του.Προκάλεσε πάντως αντιδράσεις από την αντιπολίτευση καθώς επέλεξε αυτές τις λέξεις επειδή, όπως ανέφερε, διαπίστωσαν μέσω τεχνολογίας πως αυτές εμφανίζονται με μεγαλύτερη συχνότητα στις ανασκοπήσεις του έτους. Και επιπλέον γιατί απουσιάζει η αναφορά στην ακρίβεια, το μεγαλύτερο κατά γενική ομολογία κοινό πρόβλημα για τους πολίτες.
Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και σε άρθρο του στον «Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής», στο οποίο σημειώνει ότι «το 2025 θα είναι μία χρονιά περαιτέρω σύγκλισης με την υπόλοιπη Ευρώπη, αλλά και το προοίμιο για τα επόμενα δύο έτη». Μια αναφορά που σχετίζεται με την προσδοκία που έχει ήδη εκφράσει για μια τρίτη θητεία, στηριγμένη στο επίσης γνωστό αφήγημα πως οι δύο τελευταίες χρονιές της τρέχουσας θητείας θα φέρουν ακόμα περισσότερα μέτρα ενίσχυσης του εισοδήματος. Γι’ αυτό και επαναλαμβάνει τις γνωστές προβλέψεις του προϋπολογισμού και τη δέσμευση για αύξηση του κατώτατου μισθού στα 950 ευρώ, ενώ αντιλαμβανόμενος τη δυσαρέσκεια του κόσμου σημειώνει πως «κεντρικός μας στόχος παραμένει η καλή πορεία της οικονομίας να μετουσιώνεται σε θετικές εξελίξεις για την κοινωνία».
Τρεις μεγάλους μεγάλους στόχους για το νέο έτος ανέφερε από την πλευρά του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σε συνέντευξή του στη Real News. «Να συνεχίσουμε να επιστρέφουμε σταδιακά στη μεσαία τάξη όλα όσα στερήθηκε τα προηγούμενα χρόνια κυρίως μέσω περαιτέρω φοροαπαλλαγών, χωρίς να γυρίσουμε ξανά στις μαύρες μέρες της χρεοκοπίας, να στηρίξουμε ακόμα περισσότερο κάθε ελληνική οικογένεια και ειδικά όσες έχουν μεγαλύτερη ανάγκη, όπως οι μονογονεϊκές και τρίτον, να δίνουμε ρεαλιστικές απαντήσεις στα μεγάλα προβλήματα των πολιτών όπως το στεγαστικό» τόνισε ο Παύλος Μαρινάκης.
Από κοντά στις θετικές ανασκοπήσεις και ο υπουργός Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης, που σε ανάρτησή του στο TikTok, αφού αναφέρεται στην αύξηση των μισθών, στη μείωση της ανεργίας, την επενδυτική βαθμίδα κ.ά., κλείνει χιουμοριστικά με την εξής ατάκα: «Σουηδία δεν γίναμε. Αλλά η Ελλάδα ανεβαίνει! Και γιατί να γίνουμε Σουηδία; Να κρυώνουμε; Δεν κάνει κρύο στην Ελλάδα, κρύο δεν έκανε ποτέ! Ούτε με τον ΣΥΡΙΖΑ».
Με οξύ τρόπο σχολίασε ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. την τελευταία ανασκόπηση του πρωθυπουργού και τον καλεί να «ρίξει πέρα από τη συχνότητα, μία ματιά και στις λέξεις που εμφανίζονται με ψιλά γράμματα στην ίδια του την κάρτα. Δημοκρατία, πανεπιστήμια, γιατροί, ακρίβεια, μέλλον, πρόοδος καθημερινότητα...». Στην ανακοίνωσή του τονίζει ακόμα ότι «ο πρωθυπουργός των καρτέλ, της ΙΧ επικίνδυνης πλέον για τα εθνικά συμφέροντα εξωτερικής πολιτικής, της συγκάλυψης, και της καταπάτησης του κράτους δικαίου υποκριτικά παίζει με τις λέξεις» και προσθέτει σκωπτικά: «Δεν μπορεί όμως να κρυφτεί ούτε πίσω από τις λέξεις που επιλέγει. Και αυτές τον εκθέτουν».
Το σχέδιο για το διαδίκτυο
Σήμερα η κυβέρνηση θα παρουσιάσει το πλαίσιο που έχει προαναγγείλει για την προστασία των ανηλίκων από τον εθισμό στο διαδίκτυο. Ο πρωθυπουργός θα μιλήσει στην ειδική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στις 11 π.μ. στο Ωδείο Αθηνών. Ο Κυρ. Μητσοτάκης έχει αποκλείσει πάντως τις «δρακόντειες, οριζόντιες απαγορεύσεις», για τις οποίες έχει εκφράσει αμφιβολίες αν μπορούν στην πράξη να εφαρμοστούν...
Γεωργία Σάκκουλα - Εφ. Συν.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου