9.10.24

Δεν θα γίνει debate μεταξύ Ανδρουλάκη και Δούκα...



Τι αναφέρουν πηγές από τον απερχόμενο πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ • «Ο κ. Ανδρουλάκης δεν θέλει το debate», λέει ο Δούκας...
Μπορεί μόλις πριν από λίγες ημέρες να φαινόταν σχεδόν σίγουρη η διεξαγωγή τηλεμαχίας ανάμεσα στους δύο μονομάχους για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ - Κίνημα Αλλαγής, ωστόσο το αναμενόμενο debate ακυρώνεται. Μάλιστα, δεν έλειψαν οι κατηγορίες από τη μια πλευρά προς την άλλη για το «ναυάγιο» της τηλεμαχίας.


Όπως διαρρέει η πλευρά του Νίκου Ανδρουλάκη, «δεδομένης της σημερινής εξ αναβολής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου της Αθήνας, οι πρόσφορες ημέρες για τη διεξαγωγή debate ήταν η Πέμπτη ή η Παρασκευή. Το επιτελείο μας κατέβαλε προσπάθεια να επαναπρογραμματιστεί σε άλλη ημερομηνία η μεγάλη συγκέντρωση μας στη Θεσσαλονίκη, που εδώ και μέρες είχαμε επιλέξει να είναι η αυλαία της προεκλογικής μας εκστρατείας, καθώς δεν είχε πραγματοποιηθεί κομματική εκδήλωση στον πρώτο γύρο. Κάτι τέτοιο δεν κατέστη δυνατό».

Σύμφωνα πάντα με πηγές του απερχόμενου προέδρου, «το debate πρέπει να μην αντιστρέψει τις πολύ καλές εντυπώσεις, που άφησε η προηγούμενη τηλεοπτική συζήτηση μεταξύ των 6 υποψηφίων Προέδρων και να είναι μια πολιτικά προωθητική διαδικασία εξασφαλίζοντας το μεγαλύτερο δυνατό ακροατήριο και κατ' επέκταση τη μεγαλύτερη επιδραστικότητα, προϋποθέσεις που δεν πληρούνται την Πέμπτη είτε γίνει το debate σε ζώνη χαμηλής τηλεθέασης είτε απέναντι από τον ποδοσφαιρικό αγώνα της Εθνικής Ελλάδας. Η πρόταση για διεξαγωγή debate το Σάββατο ή ανήμερα των εσωκομματικών εκλογών είναι εντελώς προσχηματική και δεν συμβάλει στο κύρος της όλης διαδικασίας».

Δούκας: Ο κ. Ανδρουλάκης δεν θέλει το debate

Σκληρή απάντηση από τον Χάρη Δούκα, ο οποίος δήλωσε ξεκάθαρα ότι «ο κ. Ανδρουλάκης δεν θέλει το debate». 

Όπως ανέφερε ο δήμαρχος Αθηναίων, «μετά από 2 μέρες διαπραγματεύσεων, οι οποίες όπως  φαίνεται, από την πλευρά του κ. Ανδρουλάκη, ήταν προσχηματικές, το επιτελείο του ανακοίνωσε  σήμερα ότι το debate δεν κατέστη δυνατό να πραγματοποιηθεί. Η πρότασή μας ήταν σαφής: Debate οποιαδήποτε ώρα και μέρα. Όσο για τις δικαιολογίες περί Δημοτικού Συμβουλίου στην Αθήνα υπενθυμίζουμε ότι ο ίδιος είχε ανακοινώσει, ήδη από τη Δευτέρα, προεκλογική ομιλία σήμερα στον Πύργο».    

«Ο κ. Ανδρουλάκης απέδειξε για ακόμα μια φορά ότι δεν επιθυμεί τον δημοκρατικό διάλογο στο ΠΑΣΟΚ. Απέδειξε ότι δεν τιμά τις δημόσιες δεσμεύσεις του», υπογραμμίζει επίσης στη δήλωσή του ο Χ. Δούκας.

Δεν δίνει κατεύθυνση η Διαμαντοπούλου

Διαδοχικές συναντήσεις με τους δύο μονομάχους είχε σήμερα η Άννα Διαμαντοπούλου. Μετά τη ολοκλήρωση των συναντήσεων, η κ. Διαμαντοπούλου ξεκαθάρισε ότι η  ίδια δεν θα δώσει κατεύθυνση στους πολίτες που την ψήφισαν στον α' γύρο, τι να επιλέξουν στον β' γύρο των εκλογών.

Συγκεκριμένα, η κ. Άννα Διαμαντοπούλου, αφού δήλωσε πώς ήταν πολύ σημαντική για την επόμενη ημέρα και το κίνημα η συνάντηση με τους δύο, ανέφερε: «Αποτυπώθηκε την Κυριακή μια νέα ανθρωπογεωγραφία, χρειάζεται συνέδριο ανασυγκρότησης. Δεν θα δώσω κατεύθυνση στους πολίτες, ο καθένας θα κρίνει. Προσωπικά έχω καταθέσει τις θέσεις μου. Πάμε ξανά κάλπες, να ψηφίσουν ότι θέλουν οι πολίτες».

Παράλληλα, διέψευσε κατηγορηματικά αν συζήτησε με τους δύο διεκδικητές της ηγεσίας κάποιο ρόλο της στο ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ την επόμενη μέρα των εσωκομματικών εκλογών. Όπως είπε «κανένας ρόλος, καμία τέτοια συζήτηση. Θα είμαι εδώ».

Δεν υπάρχουν σχόλια: