22.10.24

«Δικαιώθηκα όταν ήρθαν τα αποτελέσματα»: Τι είπε ο γιατρός της Γαύδου που τον απέλυσε ο Άδωνις...



«Όταν ήρθα τα αποτελέσματα για το νερό δικαιώθηκα γιατί είναι φουλ στα κολοβακτηρίδια». Αυτό τόνισε ο γιατρός Βασίλης Αμβροσιάδης, ο οποίος απομακρύνθηκε από τη Γαύδο όπου υπηρετούσε με απόφαση του Άδωνι Γεωργιάδη ύστερα από προσωπική παρέμβαση της δημάρχου Λίλιαν Στεφανάκη...

Αιτία ήταν η κριτική που άσκησε ο γιατρός µε αφορμή τα δεκάδες κρούσματα γαστρεντερίτιδας τον Αύγουστο, γεγονός που τον έβαλε στο στόχαστρο της δημάρχου.

«Εγώ για το νερό που είναι γεμάτο κολοβακτηρίδια δεν μπορούσα να μην πάρω θέση» είπε ο Β. Αμβροσιάδης, μιλώντας στο Kontra. «Είτε είναι νοροϊός, είτε τα κολοβακτηρίδια, είτε άλλα μικρόβια, εννοείται ότι μεταδίδεται και από άνθρωπο σε άνθρωπο αλλά και μέσω νερού» σημείωσε, απαντώντας στις προσπάθειες να αποδοθούν τα κρούσματα γαστρεντερίτιδας αποκλειστικά σε μετάδοση από άνθρωπο σε άνθρωπο και να «αθωωθεί» το πόσιμο νερό του νησιού.

Όπως αποκάλυψε, οι μετρήσεις που έκαναν συνεργεία του ΕΟΔΥ στο νερό και συγκεκριμένα στη γεώτρηση Κουλεριανά, στην κοινόχρηστη βρύση Σαρακήνικο και το Πηγάδι Σαρακήνικο έδειξαν ότι υπάρχει μεγάλη παρουσία κολοβακτηρίων. «Αυτό με το Σαρακήνικο, την πρώτη χρονιά που είχα έρθει δεν είχαμε θέματα. Τη δεύτερη, πέρυσι, είχαμε κρούσματα αρκετά και φέτος είχαμε μια επιδημία» είπε χαρακτηριστικά.



Ο γιατρός τόνισε πως δεν περίμενε την υποχρεωτική μετακίνηση από το νησί, καθώς τον έδιωξαν χωρίς καν να ζητήσουν τη δική του άποψη για το θέμα. «Δεν με θέλει γιατί εγώ προσπαθώ να φτιάξω πράγματα ενώ αυτοί για μένα δεν ασχολούνται με ουσιαστικά πράγματα, είτε τα πράγματα όταν τα κάνουν, δεν τα κάνουν σωστά» είπε για τη δημοτική αρχή Γαύδου. 

Πάντως, όπως τόνισε, δεν φεύγει με πίκρα από το νησί. «Αφήνω ένα μεγάλο έργο πίσω. Δεν περιμένω κάποια αναγνώριση από κανέναν, παρόλο που αυτές τις ημέρες με παίρνουν πάρα πολλοί άνθρωποι τηλέφωνο» σημείωσε...

ΑΥΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: