9.10.24

Ο τυφώνας Μίλτον αγγίζει τη Φλόριντα, ο χρόνος εκκένωσης εκπνέει...



Πάνω από 5,5 εκατ. άνθρωποι έχουν επηρεαστεί από τις εντολές για να αποχωρήσουν από τις κατοικίες τους, αυστηρές και κυνικές προειδοποιήσεις από τις αρχές...
Δραματικές ώρες για τους κατοίκους των περιοχών στις νοτιοανατολικές ΗΠΑ, όπου αναμένεται να χτυπήσει με σφοδρότητα ο τυφώνας Μίλτον, ο οποίος καθώς αγγίζει την ξηρά μετατρέπεται σε τροπική καταιγίδα κατηγορίας 4. Πάνω από 5,5 εκατ. άνθρωποι έχουν επηρεαστεί από τις εντολές για να αποχωρήσουν από τις κατοικίες τους, καθώς οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο για μια από τις πιο καταστροφικές καταιγίδες που έχει πλήξει ποτέ την περιοχή.


Ήδη ένας ανεμοστρόβιλος χτύπησε την περιοχή Everglades της νότιας Φλόριντα, με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία να προειδοποιεί όποιο κάτοικο έχει παραμένει στην περιοχή, να βρει άμεσα καταφύγιο. 



Σύμφωνα με το «Τhe Weather Channel», τουλάχιστον δύο ανεμοστρόβιλοι έχουν ήδη χτυπήσει τη Φλόριντα.


Ο κυβερνήτης της Φλόριντας Ρον Ντε Σάντις προειδοποίησε για τις συνέπειες του τυφώνα, ωστόσο διέψευσε πως υπήρχαν ελλείψεις καυσίμων. Πάντως, τα καύσιμα σε ορισμένα πρατήρια βενζίνης είχαν εξαντληθεί, ενώ επικράτησε χάος . Και πρόσθεσε: «Είμαστε προετοιμασμένοι και θα απαντήσουμε».


Η δήμαρχος της Τάμπα, Τζέιν Κάστορ, εξέδωσε μια τρομερή προειδοποίηση στο «Good Morning America» του ABC, λέγοντας σε όσους παραμένουν στα κτίρια που πως «αυτό το σπίτι στο οποίο βρίσκεστε, τελικά θα είναι ένα φέρετρο». Δήλωσε επίσης κυνικά στους κατοίκους ότι αν παραμείνουν σε περιοχή εκκένωσης, «θα πεθάνετε».

Περισσότερες από τις μισές σχολικές περιοχές της Φλόριντα έκλεισαν εν αναμονή του τυφώνα. Κρατικοί αξιωματούχοι ανέφεραν ότι ορισμένα σχολικά κτίρια θα χρησιμοποιηθούν ως καταφύγια για την καταιγίδα σε όλη την πληγείσα περιοχή. Κολέγια και πανεπιστήμια ακύρωσαν επίσης τα μαθήματα.

Αεροδρόμια στη Φλόριντα σταμάτησαν τις πτήσεις την Τετάρτη καθώς πλησίαζε ο τυφώνας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: