2.10.24

Να γυρίσει σελίδα το ΠΑΣΟΚ ζητούν Δούκας και Γερουλάνος...



Στις κεντρικές προεκλογικές τους ομιλίες, οι δύο υποψήφιοι απηύθυναν κάλεσμα στους πολίτες να προσέλθουν στις κάλπες...
Σε ρυθμούς εσωκομματικών εκλογών κινείται το ΠΑΣΟΚ - Κίνημα Αλλαγής, λίγες μόλις μέρες πριν από τις κάλπες της 6ης Οκτωβρίου, με τους υποψήφιους για την προεδρία να ανεβάζουν στροφές. Στο πλαίσιο αυτό, ο Χάρης Δούκας και ο Παύλος Γερουλάνος πραγματοποίησαν, το βράδυ της Τετάρτης, τις κεντρικές προεκλογικές τους ομιλίες, στην Αθήνα. 


Ο δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας, μιλώντας στο κλειστό γήπεδο του Πανελληνίου στην Κυψέλη, εξαπέλυσε επίθεση κατά της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας και του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη. Χαρακτηριστικά ήταν τα συνθήματα «Χάρη, γερά, να πέσει η Δεξιά» και «Κυριάκο, ετοιμάσου, έρχεται η σειρά σου», που ακούστηκαν δυνατά μέσα στο κλειστό. 

Παράλληλα, δεν έλειψαν οι αιχμές από τον Χάρη Δούκα κατά του απερχόμενου προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Νίκου Ανδρουλάκη, για τον τρόπο λειτουργίας του κόμματος. Όπως υποστήριξε, το δίλημμα είναι εάν το ΠΑΣΟΚ συνεχίσει να είναι ένα μικρό και φοβικό κόμμα ή εάν θα μεταμορφωθεί σε μια μεγάλη δημοκρατική παράταξη. 



Ο δήμαρχος Αθηναίων ζήτησε από τους πολίτες να τον στηρίξουν ώστε να υπάρξει αλλαγή σελίδας και πολιτικής στο κόμμα. Απηύθυνε και μήνυμα ενότητας, αναφέροντας μεταξύ άλλων το γνωστό «το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ ενωμένο, δυνατό» και τονίζοντας ότι «το ΠΑΣΟΚ είναι μεγάλο και πρέπει να το δείξουμε και στις 6 Οκτωβρίου όλοι μαζί, ενωτικά». Φέρνοντας ως παράδειγμα τη νίκη της παράταξής του στις τελευταίες δημοτικές εκλογές, είπε: «όπως στην Αθήνα, θα το κάνουμε σε όλη την Ελλάδα».

Από την πλευρά του ο Παύλος Γερουλάνος, μιλώντας στην πλατεία Κολοκοτρώνη, μπροστά από την Παλιά Βουλή, υποστήριξε ότι –με βάση τις δημοσκοπήσεις– μόνο η δική του υποψηφιότητα μπορεί να κερδίζει τον κ. Ανδρουλάκη στον β' γύρο των εκλογών.


Στο πλαίσιο αυτό, ζήτησε την ψήφο των πολιτών «για αλλαγή ηγεσίας και νέα πορεία νίκης». Προσέθεσε ότι ο ίδιος εγγυάται την αλλαγή ηγεσίας και την απαρχή μιας νέας πορείας νίκης, χωρίς συμβιβασμούς, παζάρια κι εκπτώσεις. Ως πρώτη αλλαγή προσδιόρισε την αλλαγή αρχηγού, αφήνοντας κι αυτός αιχμές για τον Ν. Ανδρουλάκη ότι «ψάχνει να κατηγορήσει άλλους για τα λάθη του», ότι «θυμήθηκε τελευταία, ξανά, το χαμηλό ποσοστό του ΠΑΣΟΚ στην Αθήνα» και πως του επιτίθεται προσωπικά «επειδή βλέπει τις δημοσκοπήσεις και ξέρει ότι η μόνη υποψηφιότητα που τον κερδίζει στον δεύτερο γύρο είναι η δική μου».


«Δεν θέλουμε πρόεδρο με επιλεκτική μνήμη! Θέλουμε Πρόεδρο με κότσια! Να κάνει πρώτα κριτική στον εαυτό του, και μετά στους άλλους. Διότι, ο αρχηγός αναλαμβάνει την ευθύνη. Αυτό σημαίνει ηγέτης», ανέφερε ο υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ.

Σημείωσε επίσης ότι την ερχόμενη Κυριακή «ψηφίζουμε για πρωθυπουργό... για τον άνθρωπο που θα πάρει το ΠΑΣΟΚ και θα το απογειώσει. Που θα δώσει στο ΠΑΣΟΚ την αξία που αξίζει. Που θα κοιτάξει τον κ. Μητσοτάκη στα μάτια και θα του πάρει τις εκλογές, ”την μπουκιά από το στόμα”».


Δεν υπάρχουν σχόλια: