11.9.24

Είπε ότι οι μετανάστες στο Οχάιο τρώνε κατοικίδια...



O Τραμπ υπέπεσε σε μια γκάφα που σύμφωνα με τους αναλυτές, ίσως να ήταν αυτή που τον «έκαψε» όσον αφορά τον τελικό νικητή της τηλεμαχίας...

Όταν η συζήτηση έφτασε στο μεταναστευτικό ο Τραμπ υποστήριξε ότι μετανάστες από την Αϊτή που ζουν στο Οχάιο, απαγάγουν και τρώνε ζώα, θέση που πρώτος είχε υποστηρίξει ο υποψήφιος αντιπρόεδρός του, Τζέι Ντι Βανς.

«Τρώνε τα σκυλιά. Τρώνε τις γάτες. Τρώνε τα ζώα των ανθρώπων που ζουν εκεί» ήταν η αποστροφή του Τραμπ για όσα κατά τον ίδιο συμβαίνουν στο Σπρίνγκφιλντ του Οχάιο.

Ο ισχυρισμός του Τραμπ αφενός προκάλεσε το μειδίαμα της Χάρις που έκανε λόγο για «ακραία θέση» και αφετέρου - κάτι που συνέβη για πρώτη φορά σε ντιμπέιτ - υποχρέωσε τον συντονιστή της συζήτησης από το ABC να διαψεύσει τον υποψήφιο των Ρεπουμπλικανών.

«Το ABC επικοινώνησε με τον δήμαρχο του Σπρίνγκφιλντ, ο οποίος μας είπε ότι δεν υπάρχει καμία βάσιμη καταγγελία για ισχυρισμούς ότι ζώα κακοποιούνται ή τραυματίζονται από άτομα που ανήκουν στις κοινότητες των μεταναστών» είπε ο δημοσιογράφος με τον Τραμπ, ωστόσο, να επιμένει λέγοντας ότι «μου το είπαν, μου είπαν "μας τρώνε τα ζώα"»...

Δεν υπάρχουν σχόλια: