14.9.24

Ο Μπάιντεν απορρίπτει τις ρωσικές απειλές...



Η διαμάχη με τη Ρωσία κυριάρχησε σχετικά με τη χρήση πυραύλων Storm Shadow κυριάρχησε στις συνομιλίες του Αμερικανού προέδρου με τον Βρετανό πρωθυπουργό...

«Δεν σκέφτομαι και πολύ τον Πούτιν», απάντησε ο Τζο Μπάιντεν, όταν ρωτήθηκε σχετικά με τις απειλές του ισχυρού άνδρα του Κρεμλίνου για τον κίνδυνο πολέμου μεταξύ Ρωσίας και ΝΑΤΟ.

Ο Ρώσος πρόεδρος είχε δηλώσει την Πέμπτη ότι εάν η Δύση επιτρέψει στο Κίεβο να χρησιμοποιήσει τους πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς που του προμηθεύει για να πλήξει στόχους στο ρωσικό έδαφος, αυτό θα σήμαινε πως «οι χώρες του ΝΑΤΟ βρίσκονται σε πόλεμο με τη Ρωσία».


Κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνάντησής του με τον Κιρ Στάρμερ στον Λευκό Οίκο, ο Μπάιντεν εξέφρασε για ακόμη μια φορά την πεποίθησή του πως ο Βλαντίμιρ Πούτιν δεν θα επικρατήσει στον πόλεμο με την Ουκρανία.

Παρόντες στις συνομιλίες ήταν οι υπουργοί Εξωτερικών των δύο χωρών, Άντονι Μπλίνκεν και Ντέιβιντ Λάμι, ο σύμβουλος εθνικής ασφάλειας της Βρετανίας και η επικεφαλής του προσωπικού του Στάρμερ.

Η επίσκεψη του τελευταίου στις Ηνωμένες Πολιτείες έγινε εν μέσω κλιμάκωσης των εντάσεων με το Κρεμλίνο μετά τις πληροφορίες ότι οι ΗΠΑ είχαν συμφωνήσει να επιτρέψουν στην Ουκρανία να χρησιμοποιήσει πυραύλους Storm Shadow για να βομβαρδίσει τη Ρωσία.

Μετά τη συνάντηση ο Στάρμερ δήλωσε ότι αυτή δεν αφορούσε συγκεκριμένη απόφαση για το Storm Shadow. «Είχαμε μια μακρά και παραγωγική συζήτηση για μια σειρά προβλημάτων, συμπεριλαμβανομένης της Ουκρανίας, όπως θα περιμένατε, της Μέσης Ανατολής», δήλωσε.

Ο Μπάιντεν ανέφερε ότι το επίμαχο θέμα τέθηκε υπό συζήτηση μεταξύ των ηγετών και των ομάδων τους. Κανένας από τους υποψηφίους για τις προεδρικές εκλογές, η Καμάλα Χάρις και ο Ντόναλντ Τραμπ, δεν ήταν στην πρωτεύουσα, διαθέσιμος να συναντήσει τον Στάρμερ, λόγω της προεκλογικής εκστρατείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: