26.9.24

Σε ποιόν λογοδοτεί η Μαρινέλλα;...


Από χτες το βράδυ που η Μαρινέλλα λιποθύμησε στη σκηνή του Ηρωδείου τα social media έχουν γεμίσει με εκατοντάδες σχόλια που «μαλώνουν» με αγάπη ή τοξικότητα (κυρίως το δεύτερο) τη σημαντική τραγουδίστρια. Δεκάδες σταλεγάκηδες («στα ’λεγα εγώ») μας εξηγούν πως μια γυναίκα 86 ετών δεν δικαιούται να τραγουδά μπροστά σε κοινό... Κανονικά, κατά τη γνώμη τους, θα έπρεπε να κάθεται στο σπίτι της και να προσέχει. Τι να προσέχει; Γενικώς. Να μην μιλάει, να μην τραγουδάει, να μην κάνει μεγάλες διαδρομές, να μην αγχώνεται. Γενικώς να προσέχει για να έχει.

«Να λοιπόν που η Μαρινέλλα δεν πρόσεξε και ορίστε τι της συνέβη!» λένε. Όλοι αυτοί οι «ζακέτα να πάρεις» βρήκαν την ευκαιρία μέσα από την πτώση του ειδώλου να ανακουφιστούν που τόσα χρόνια δεν τολμούν να αμφισβητήσουν ανοιχτά τους κανόνες με τους οποίους μεγάλωσαν στενόμυαλα. Θεωρούν δε πως έχουν το δικαίωμα να δίνουν συμβουλές σε ανθρώπους που δεν έχουν συναντήσει ποτέ στη ζωή τους μόνο και μόνο επειδή είχαν τη σπάνια τύχη να γίνουν κοινωνοί της τέχνης τους.


Ευτυχώς που οι Μαρινέλλες αυτού του κόσμου αγνοούν επιδεικτικά τις παραινέσεις των καλοπροαίρετων που το μόνο που επιθυμούν τελικά είναι να σε βάλουν στο κουτάκι που εξυπηρετεί τη δική τους αντίληψη περί ζωής. Ολόψυχα περαστικά στη μεγάλη τραγουδίστρια η οποία έχει αποδείξει μέσα από το παράδειγμα της ζωής της πως, παρά το κόστος, πάντα χαράζει τον δικό της δρόμο.

Εμυ Ντούρου

documentonews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: