10.9.24

Εκλογές ΗΠΑ: Ή αλλιώς «Τραμπ εναντίον Τσένεϊ»...

Ένας από τους πιο κακούς ανθρώπους στη γη, ο Ντικ «Darth Vader» Τσένεϊ, υποστήριξε επίσημα την Κάμαλα Χάρις για την προεδρία. Η κόρη του, Λιζ Τσένεϊ, επίσης υποστηρίζει τη Χάρις...

«Στην 248χρονη ιστορία του έθνους μας, δεν υπήρξε ποτέ άτομο που να αποτελεί μεγαλύτερη απειλή για τη δημοκρατία μας από τον Ντόναλντ Τραμπ», ανέφερε ο πρώην αντιπρόεδρος, Ντικ Τσένεϊ, σε δήλωσή του και πρόσθεσε: «Ως πολίτες, ο καθένας μας έχει καθήκον να βάλει τη χώρα πάνω από τον κομματισμό και να υπερασπιστεί το Σύνταγμά μας. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο θα δώσω την ψήφο μου στην αντιπρόεδρο Κάμαλα Χάρις».


Ο Τσένεϊ ήταν ιδρυτικό μέλος της διαβόητης νεοσυντηρητικής δεξαμενής σκέψης Project for the New American Century και ως αντιπρόεδρος διαδραμάτισε ηγετικό ρόλο στην εκτίναξη της πολεμοκαπηλίας, του μιλιταρισμού και του αυταρχισμού της κυβέρνησης του Τζορτζ Μπους, συμπεριλαμβανομένης της γνωστής εισβολής στο Ιράκ. Έχει το αίμα εκατομμυρίων ανθρώπων στα χέρια του και θα έπρεπε να ζήσει το υπόλοιπο της άθλιας ζωής του σε ένα κλουβί.

Η κόρη του Λιζ είναι μια εξίσου αιμοδιψής πολεμοκάπηλος που έχει περάσει την καριέρα της προωθώντας μαζικές στρατιωτικές σφαγές σε κάθε ευκαιρία. Μετά την έναρξη της ισραηλινής επίθεσης στη Γάζα πέρυσι, βγήκε στο CNN για να δηλώσει ότι όλοι οι θάνατοι που σημειώνονται κατά την επίθεση είναι «ευθύνη της Χαμάς», ότι οι διαμαρτυρίες κατά των ενεργειών του Ισραήλ είναι «αντισημιτικού» χαρακτήρα και ότι οι ΗΠΑ πρέπει να κλιμακώσουν την επίθεση κατά του Ιράν και των Χούθι λόγω της αντιπολιτευτικής τους στάσης απέναντι στο Ισραήλ.

Οι Τσένεϊ προστίθενται σε έναν αυξανόμενο κατάλογο πρώην Ρεπουμπλικανών πολεμοκάπηλων που μεταναστεύουν μαζικά στο Δημοκρατικό Κόμμα για να υποστηρίξουν τη Χάρις. Τον περασμένο μήνα εκατοντάδες υπάλληλοι που υπηρέτησαν υπό τους Ρεπουμπλικανούς Τζορτζ Μπους, Τζον Μακέιν και Μιτ Ρόμνεϊ υπέγραψαν επιστολή που υποστήριζε τη Χάρις, λέγοντας ότι «η επανεκλογή του προέδρου Τραμπ θα ήταν καταστροφή για το έθνος μας».


«Στο εξωτερικό, τα δημοκρατικά κινήματα θα διακινδυνεύσουν ανεπανόρθωτα, καθώς ο Τραμπ και ο ακόλουθος του Τζέιντ Βανς υποκλίνονται σε δικτάτορες όπως ο Βλαντιμίρ Πούτιν, ενώ γυρίζουν την πλάτη στους συμμάχους μας», γράφει η ομάδα και προσθέτει: «Δεν μπορούμε να το αφήσουμε να συμβεί».

Αξίζει εδώ να σημειωθεί ότι σε αντίθεση με τις αφηγήσεις που κυκλοφορούν τόσο στα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης που πρόσκεινται στους Δημοκρατικούς, όσο και στα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης που πρόσκεινται στους Ρεπουμπλικάνους, ο Ντόναλντ Τραμπ πέρασε στην πραγματικότητα ολόκληρη τη θητεία του αυξάνοντας τις επιθετικές ενέργειες κατά της Ρωσίας και βοήθησε να ανοίξει ο δρόμος για τον πόλεμο στην Ουκρανία. Προώθησε επίσης πολλές επιχειρήσεις εναντίον των επίσημων εχθρών της αμερικανικής αυτοκρατορίας, όπως το Ιράν, η Συρία και η Βενεζουέλα. Αλλά ακόμη και ο παράλογος επεκτατισμός του Τραμπ δεν είναι επαρκής για αυτά τα φρικιά.

Τον Ιούνιο του 2022, η συγγραφέας Σάρα Κέντζιορ έκανε τις ακόλουθες προβλέψεις στο podcast Gaslit Nation: «Θα κλείσω με μια προειδοποίηση, η οποία είναι ότι υπάρχει ένα νέο σχέδιο για το ήδη διαλυμένο δικομματικό μας σύστημα. Το σχέδιο είναι να έχουμε δύο κόμματα. Ένα τρελό MAGA κόμμα με επικεφαλής τον Τραμπ ή τον ΝτεΣάντις που θα ισοπεδώσει τα δικαιώματά σας. Και το δεύτερο θα είναι ένα ακροδεξιό «αξιοσέβαστο» κόμμα με επικεφαλής τη Λιζ Τσένεϊ, που επίσης θα ισοπεδώσει τα δικαιώματά σας. Θα αποκαλούν το κόμμα της Τσένεϊ «Δημοκρατικούς» και θα προσποιούνται ότι η συνθηκολόγηση με μια δεξιά ατζέντα είναι κάποιου είδους πράξη θεραπευτικού δικομματισμού». Και συνέχισε: «Όταν ανέφερα αυτό το ενδεχόμενο στο Twitter, κάποιος μου έγραψε: «Η Λιζ Τσένεϊ δεν θα γίνει Δημοκρατική». Και απάντησα, «Συμφωνώ. Οι Δημοκρατικοί θα γίνουν Τσένεϊ».


Λίγο πολύ αυτό φαίνεται να συμβαίνει, και στην πραγματικότητα ξεκίνησε πριν από αρκετά χρόνια. Κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του Τραμπ το 2016, μια ομάδα νεοσυντηρητικών πολεμοκάπηλων άλλαξε από το να υπερασπίζεται τον Τζορτζ Μπους ως άγιο και να κατακρίνει τον Ομπάμα ως εραστή της Αγιατολάχ, και σταδιακά άρχισε να υποστηρίζει τη Χίλαρι Κλίντον. Μετά τη νίκη του Τραμπ, αυτός ο συνασπισμός μεταξύ των Δημοκρατικών και των νεοσυντηρητικών της εποχής Μπους έγινε ακόμη ισχυρότερος με τη δημιουργία νέων «δεξαμενών σκέψης» των Δημοκρατικών υπό την ηγεσία νεοσυντηρητικών που βιάζουν το Ιράκ, όπως ο Μπιλ Κρίστολ.

Έτσι, τώρα βλέπουμε δύο ολιγαρχικά κόμματα να σπρώχνουν το όριο της αποδοχής της κοινής γνώμης όσο το δυνατόν περισσότερο προς την κατεύθυνση του ιμπεριαλισμού, του μιλιταρισμού και της τυραννίας υπό την ηγεσία μερικών από τους χειρότερους ανθρώπους εν ζωή. Με αυτόν τον τρόπο εξασφαλίζουν ότι αυτά τα θέματα δεν θα είναι ποτέ στα ψηφοδέλτια και ότι οι εκλογές θα αφορούν πάντα θέματα για τα οποία οι ισχυροί αδιαφορούν πλήρως, όπως οι αμβλώσεις και τα δικαιώματα των τρανς.

Οι προοδευτικοί που θέλουν υγειονομική περίθαλψη και κατάπαυση του πυρός στη Γάζα απορρίπτονται και αγνοούνται, ενώ συνάπτονται συμμαχίες με τους πιο αιματοβαμμένους ιμπεριαλιστές του κόσμου. Τα πράγματα έχουν σπρωχτεί τόσο πολύ προς τα δεξιά, που αυτές οι εκλογές είναι πλέον μια αναμέτρηση μεταξύ του Τραμπ και του Τσένεϊ, και όποιος κι αν κερδίσει, η αυτοκρατορία κερδίζει.

Πολύς θόρυβος θα γίνει πιθανότατα για εκλογική νοθεία μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων το Νοέμβριο, με τον ηττημένο να δηλώνει ότι τα αποτελέσματα είναι αποτέλεσμα ρωσικής παρέμβασης ή αλλοίωσης της ψήφου από το Βαθύ Κράτος, ανάλογα με το ποιος τυχαίνει να είναι ο ηττημένος. Αλλά να θυμάστε το εξής: η χειρότερη εκλογική νοθεία συμβαίνει στα φανερά, για να διασφαλιστεί ότι οι ολιγάρχες και οι διαχειριστές των αυτοκρατοριών θα είναι ευχαριστημένοι με οποιοδήποτε αποτέλεσμα.


info-war.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: