14.9.24

Τα ομολογιακά δάνεια για τα ΜΜΕ του ΣΥΡΙΖΑ έφυγαν μαζί με τον Κασσελάκη...


Νέα κατάσταση αναμφίβολα υπάρχει στον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, μετά την υπερψήφιση, από την Κεντρική Επιτροπή, της πρότασης μομφής κατά του προέδρου του... Υπάρχουν, ωστόσο, και προβλήματα που ο Στέφανος Κασσελάκης κληροδότησε στη σημερινή, μεταβατική ηγεσία. Ένα από αυτά, για την ακρίβεια το πιο ζέον - αφού αφορά τη μισθοδοσία εργαζομένων - είναι εκείνο των μέσων ενημέρωσης του ΣΥΡΙΖΑ (Αυγή – Στο Κόκκινο).


Τώρα αποκαλύπτεται ότι το σχέδιο εξεύρεσης πόρων για τα δύο μέσα είναι στον αέρα, γεγονός που καθιστά απολύτως αναγκαίο να τεθεί το θέμα στην επόμενη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας (πιθανώς την Τρίτη), μολονότι το βασικό θέμα της είναι η εισήγηση προς την Κεντρική Επιτροπή, στο δρόμο προς το Συνέδριο.

Όπως προκύπτει, λοιπόν, από επιστολή του προέδρου και διευθύνοντα συμβούλου του Ομίλου των ΜΜΕ Κωνσταντίνου Νικόλτσιου, η ιδέα του Στέφανου Κασσελάκη για τη σύναψη δύο ομολογιακών δανείων έγινε... καπνός, μαζί με τον προτείνοντα. Διαφορετική, ωστόσο, είναι η εκδοχή του στενού επιτελείου Κασσελάκη.


Αναλυτικά, σύμφωνα με πληροφορίες, στην επιστολή που απέστειλε ο Κ. Νικόλτσιος, το πρωί της περασμένης Τρίτης, προς την κομματική ηγεσία, με το χαρακτήρα του κατεπείγοντος μάλιστα, εξιστορεί τα τελευταία γεγονότα. Σύμφωνα με όσα υποστηρίζει, μία ημέρα πριν, τη Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου, ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου του τ. προέδρου, Μανώλης Καπνισάκης φέρεται να του είπε – παρουσία του οικονομικού διευθυντή Χρήστου Μαυροκεφαλίδη, όπως ισχυρίζεται – ότι οι διαδικασίες για την έκδοση των δύο ομολογιακών δανείων, που δημοσίως είχε ανακοινώσει ο τ. πρόεδρος, σταματούν. Στο αίτημα δε, του Κ. Νικόλτσιου να του δοθούν τα αναγκαία στοιχεία προκειμένου να συνεχίσει ο ίδιος ή όποιον ορίσει ο ΣΥΡΙΖΑ για την ολοκλήρωση των διαδικασιών, εισέπραξε αρνητική απάντηση, με την αιτιολογία ότι οι επαφές στηρίζονταν σε προσωπική φιλία - γνωριμία. Οι επίσημες υποσχέσεις ήταν, από ό,τι φάνηκε, έωλες, διατείνεται ο Κ. Νικόλτσιος.

Διαφορετική είναι η αφήγηση του Μ. Καπνισάκη, ο οποίος, σε επικοινωνία που είχαμε μαζί του, αντιτείνει ότι είπε στον Κ. Νικόλτσιο πως «όσα στοιχεία μου στείλουν (σ.σ. οι υποψήφιοι δανειστές), θα στα προωθήσω. Ωστόσο, δεν ξέρω αν θα μού στείλουν πλέον».


Όποια εκδοχή και αν ισχύει, το αποτέλεσμα είναι ίδιο πάντως: ότι ομολογιακό δάνειο ή δάνεια δεν υπάρχουν - αν ποτέ υπήρξαν, σύμφωνα με την πλευρά Νικόλτσιου -. Διαπίστωση που καθιστά ακόμη πιο επιβεβλημένο να βρεθεί άμεσα, ένα ποσό για την καταβολή τουλάχιστον ενός μισθού και συγκεκριμένα του Ιουλίου, όπως ζητά εν κατακλείδι ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος.

Εfsyn.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: