25.8.24

H Άννα και τα άλλα παιδιά...


Η αδυναμία της κυβέρνησης να ανταποκριθεί στις ανάγκες της κοινωνίας και της οικονομίας, να καλύψει τα αδιέξοδα τα οποία η ίδια με την πολιτική της δημιούργησε επιφέρει τριγμούς σε όλο το πολιτικό σύστημα. Κι αυτό είναι ένας επιπρόσθετος λόγος που ανεβάζει την ένταση και στην αντιπολίτευση, αφού οι προσδοκίες και οι απαιτήσεις αυξάνονται...


Ταυτόχρονα είναι εμφανής η προσπάθεια καθοριστικών παραγόντων να μην επαναληφθεί το 2012-2015 με την άνοδο της Αριστεράς και ειδικότερα του ΣΥΡΙΖΑ στην κεντρική σκηνή.


Το κόστος ζωής δεν καλύπτεται, επιφέρει ακόμα μεγαλύτερη φτωχοποίηση, η λεγόμενη μεσαία τάξη, όπως και η μικρομεσαία έχουν μικρότερες δυνατότητες, αλλά αυξημένη αγωνία και αβεβαιότητα για το αύριο.

Η επικοινωνιακή ισχύς του συστήματος Μητσοτάκη δεν αρκεί πλέον για να κρύψει τις ευθύνες του επιτελικού κράτους και τις εγγενείς αδυναμίες του. Ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης δείχνει να κρατά κλειστά τα χαρτιά του για τις επόμενες κινήσεις του (αν και έχει κλείσει μόνο έναν χρόνο από τη θητεία του).

Τα σχέδια, λοιπόν, για την αναμόρφωση της αντιπολίτευσης δίνουν και παίρνουν, γιατί οι ελίτ σε πολιτική και οικονομία επιθυμούν να ορίσουν την πορεία των πραγμάτων. Μαζί με το καμένο ήδη σχέδιο για τη μεγάλη Κεντροαριστερά εμφανίζεται το σχέδιο της αντικατάστασης του Μητσοτάκη, δηλαδή του συστήματος εξουσίας που κατόρθωσε να κυριαρχήσει μετά το 2019.

Η επιστροφή της Άννας Διαμαντοπούλου στη μάχη για τη διεκδίκηση της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ αναδεικνύει τις προθέσεις και τους νέους σχεδιασμούς. Η κυρία Διαμαντοπούλου δηλώνει ότι ήρθε να αντικαταστήσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη στην εξουσία. Δεν χρησιμοποιεί τον όρο να «νικήσει» ή να «πολεμήσει» την κυβέρνησή του, αλλά να την αντικαταστήσει. Και αυτό είναι ενδεικτικό των νέων σχεδίων. Ας το λάβουν υπόψη τους ειδικά όσοι επιδιώκουν τη ρευστοποίηση του ΣΥΡΙΖΑ.

avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: