24.8.24

«Τρομοκρατική» η επίθεση με νεκρούς και τραυματίες στο φεστιβάλ της Ζόλινγκεν...



Ασύλληπτος παραμένει ο δράστης που μαχαίρωσε τυφλά χθες θεατές του «φεστιβάλ για την πολυμορφία» στο Ζόλινγκεν με αποτέλεσμα να σκοτωθούν μία γυναίκαι και δύο άνδρες και να τραυματιστούν πέντε άτομα. Οι γερμανικές αρχές ζήτησαν από τους κατοίκους της πόλης να παραμείνουν στα σπίτια τους όσο ο διαφεύγει ο ύποπτος και χαρακτήρισαν την επίθεση «τρομοκρατική»... 

«Τον δράστη αναζητούν ενισχυμένες αστυνομικές δυνάμεις. Θέλουμε πραγματικά να τον συλλάβουμε. Ταυτόχρονα βρίσκονται σε εξέλιξη έρευνες του εγκληματολογικού και καταθέσεις μαρτύρων», δήλωσε ο επικεφαλής επιθεωρητή της αστυνομίας στο Ντίσελντορφ, Σάσα Κρέστα, προσθέτοντας ότι τρεις από τους ανθρώπους που δέχθηκαν επίθεση δεν τραυματίστηκαν, αλλά βρίσκονται σε κατάσταση σοκ.

 «Δεν θέλουμε να πιστέψουμε αυτό που βλέπουμε εδώ στον τόπο του εγκλήματος. Είναι θλιβερό. Η σκέψη μου βρίσκεται στις οικογένειες των θυμάτων και των τραυματιών. Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε τώρα είναι να προσευχηθούμε να τα καταφέρουν οι σοβαρά τραυματίες», δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας, Χέρμπερτ Ρόιλ, στην κοινή συνέντευξη Τύπου με τον επιθεωρητή.

Ο δήμαρχος της Ζόλινγκεν, ιμ Κούρτσμπαχ, είπε πως «απόψε στη Ζόλινγκεν βρισκόμαστε όλοι σε σοκ, αισθανόμαστε φρίκη και μεγάλη θλίψη. Θέλαμε να γιορτάσουμε όλοι μαζί την επέτειο της πόλης μας και τώρα αναγκαζόμαστε να θρηνήσουμε θανάτους και τραυματισμούς. Μου ραγίζει η καρδιά η επίθεση στην πόλη μας. Με δάκρυα στα μάτια σκέφτομαι αυτούς που χάσαμε. Προσεύχομαι για όσους παλεύουν ακόμη για τη ζωή τους».

Την ώρα της επίθεσης, στην πλατεία Φρόνχοφ, στο κέντρο της Ζόλινγκεν, βρίσκονταν χιλιάδες άνθρωποι που παρακολουθούσαν συναυλία. Τις εκδηλώσεις του τριημέρου φεστιβάλ, που έγινε με την ευκαιρία της 650ής επετείου από την ίδρυση της πόλης, θα παρακολουθούσαν τουλάχιστον 80.000 άνθρωποι, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, αλλά διεκόπη. Οι θεατές απομακρύνθηκαν με οδηγίες των αρχών ασφαλείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: