21.8.24

Η ευθύνη και πάλι στους πολίτες...


...το μονότονο αφήγημα του Μαξίμου...
Αυτό που είχε αρχίσει να διαφαίνεται από χθες και την σύσκεψη-σόου υπό την παρουσία Μητσοτάκη στην Πεντέλη επιβεβαιώθηκε σήμερα από τα πιο επίσημα κυβερνητικά χείλη...

Κατά την καθυστερημένη και πλήρως σκηνοθετημένη εμφάνιση του πρωθυπουργού στα καμένα παρουσιάστηκαν κάποια στοιχεία από τα αρμόδια υπουργεία σύμφωνα με τα οποία οκτώ στα δέκα οικόπεδα που έχουν κριθεί ακατάλληλα μετά την πυρκαγιά στη ΒΑ Αττική ήταν ακαθάριστα. 


Ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης φρόντισε να είναι προσεκτικός στην τοποθέτησή, αλλά πέταξε τις «μπηχτές» περί ατομικής ευθύνης, την ώρα που τα εν λόγω στοιχεία αναδεικνύονταν κεντρικά στα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ. 

Σήμερα, λοιπόν, έπεσαν οι μάσκες και η απόπειρα του Μαξίμου να επαναφέρει το δόγμα της ατομικής ευθύνης αποκαλύφθηκε πλήρως.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, μέσω του ΣΚΑΪ, φρόντισε να αναδείξει το συγκεκριμένο ζήτημα αποθεώνοντας το προβληματικό μέτρο για τον υποχρεωτικό καθαρισμό οικοπέδων και σημειώνοντας «ένα άλλο στοιχείο που έχει πάρα πολύ ενδιαφέρον και εδώ δείχνει και πόσα χρόνια χάσαμε ως κράτος, αλλά και πόσα πρέπει να τρέξουμε, με κάτι το οποίο είναι μια κατάκτηση συλλογική, όπως είπε ο πρωθυπουργός, της φετινής χρονιάς, είναι ότι 8 στα 10 οικόπεδα που επλήγησαν, σπίτια, οικήματα, που έχουν πλέον σήμανση, δηλαδή κίτρινη ή κόκκινη, ήταν ακαθάριστα τα οικόπεδα τους».

Αξίζει ,πάντως, να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο μέτρο για τον υποχρεωτικό καθαρισμό είχε συγκεντρώσει πολλές αντιδράσεις για την περιπλοκότητα της διαδικασίας, ενώ υπήρξαν και πολλές καταγγελίες και ρεπορτάζ που ανέφεραν πως οι καθαρισμοί είχαν πραγματοποιηθεί, όμως οι αρμόδιες υπηρεσίες δεν μάζεψαν ποτέ την καύσιμη ύλη από δρόμους και πεζοδρόμια.


Σε άλλα νέα ο Παύλος Μαρινάκης επανέλαβε τα όσα δήλωσε χθες ο πρωθυπουργός, ότι δηλαδή το δόγμα της κυβέρνησης είναι πετυχημένο και πως αντιμετωπίστηκαν 4.000 πυρκαγιές και ξέφυγε μόνο μία. Τώρα εάν αυτή η μία έφτασε μέσα στον αστικό ιστό της Αττικής, λίγο πριν από το Χαλάνδρι είναι άλλο θέμα για την κυβέρνηση.

Το αφήγημα για τα ακαθάριστα οικόπεδα έσπευσε να αναλύσει από νωρίς το πρωί και ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος έσπευσε να γράψει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης «απεδείχθη με δορυφορικές φωτογραφίες ότι 8 στα 10 σπίτια που έπαθαν ζημιές δεν είχαν κάνει δήλωση καθαρισμού του περιβάλλοντος χώρου και τα 2 από τα 10 που είχαν κάνει, έχουν πάθει μικρές ζημιές».

ΣΥΡΙΖΑ: Πέντε χρόνια κυβερνά ο Μητσοτάκης και φταίνε οι πολίτες
Στις προκλήσεις αυτές απάντησε με μια επιθετική ανακοίνωση η Κουμουνδούρου κατηγορώντας την κυβέρνηση για την κατάρρευση του επιτελικού κράτους.

Ο ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζει σχετικά: τόσα μέσα, τόσα χρήματα, τέτοιος σχεδιασμός και 4.000 πυρκαγιές, από τις οποίες μία βρήκε να ξεφύγει και -κοίτα να δεις- ήταν αυτή που έκαψε τη μισή Αττική, φτάνοντας μέχρι το Χαλάνδρι. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, μιλώντας σήμερα στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, έδωσε την εξήγηση: 8 στα 10 οικόπεδα ήταν ακαθάριστα». 

Και συμπληρώνει «Κι έτσι, για άλλη μια χρονιά από τις πέντε που κυβερνά ο Κυρ. Μητσοτάκης, οι πολίτες είναι που φταίνε και όχι η κυβέρνησή του. Ας μας πουν, όμως, και πόσες διμοιρίες ΜΑΤ και αστυνομικοί συνόδεψαν χθες τον Κυρ. Μητσοτάκη στα καμένα και να απαντήσουν, αν μπορούν, για τον εκφοβισμό πολίτη από άνδρα των ΜΑΤ».


Δεν υπάρχουν σχόλια: