18.8.24

Οι Τούρκοι τουρίστες δεν ανησυχούν...







 
Σε δηλώσεις του ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Αγκυρα Τζεφ Φλέικ διαψεύδει κατηγορηματικά τις πρόσφατες αιτιάσεις του τουρκικού Tύπου ότι η αμερικανική στρατιωτική παρουσία στην Αλεξανδρούπολη και γενικότερα στην Ελλάδα στρέφεται κατά της Τουρκίας...

Συγκεκριμένα σημείωσε πως παρότι έχουν γίνει κάποιες στρατιωτικές ενισχύσεις στην Ελλάδα για την υποστήριξη της Ουκρανίας, αυτές σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν απόδειξη ότι οι ΗΠΑ ευνοούν την Ελλάδα έναντι της Τουρκίας και ότι ενισχύονται για να επιτεθούν στην Τουρκία. Ο Αμερικανός πρεσβευτής αναφέρθηκε και στην πώληση στην Τουρκία μαχητικών αεροσκαφών F-16, επιβεβαιώνοντας ότι έχουν ληφθεί οι απαραίτητες εγκρίσεις του Κογκρέσου για την πώληση, ωστόσο σημείωσε ότι συνεχίζονται ακόμη μεταξύ των δυο πλευρών οι διαπραγματεύσεις.

Δεν είναι πρώτη φορά που ο τουρκικός Τύπος, κυρίως ο φιλοκυβερνητικός, εκφράζει την έντονη ανησυχία του για την αμερικανική στρατιωτική παρουσία στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης. Πηχυαίοι πρωτοσέλιδοι τίτλοι όπως «Τα σχέδια του Δεδέαγατς» (τουρκική ονομασία της Αλεξανδρούπολης) και «Οι Αμερικανοί χτίζουν τη νέα Σούδα του Βορρά» κατά καιρούς έχουν κατακλύσει τουρκικές εφημερίδες όπως η «Χουριέτ».

Βέβαια μέχρι στιγμής οι χιλιάδες Τούρκοι τουρίστες που και φέτος έχουν γεμίσει τους δρόμους και τα ξενοδοχεία της πόλης δεν φαίνεται να συμμερίζονται την αναστάτωση που έχουν προκαλέσει στον τουρκικό Τύπο οι Αμερικανοί με την παρουσία τους στην Αλεξανδρούπολη. Ασε που στην πραγματικότητα το μόνο πράγμα που χτίζεται σ’ αυτήν την πόλη είναι καινούργια Airbnb.


Αντώνης Τελόπουλος

Efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: