4.7.24

Ερωτήματα για τις κινήσεις Μαξίμου μετά τα νταηλίκια Αυγενάκη...


Παραμένει μέλος της ΝΔ αλλά τους… φταίει (πάλι) ο ΣΥΡΙΖΑ....
Ερωτήματα προκύπτουν σχετικά με τις κινήσεις από το Μέγαρο Μαξίμου μετά την επίθεση του Λευτέρη Αυγενάκη σε υπάλληλο του αεροδρομίου «Ελευθέριος Βενιζέλος», την ώρα που η κυβέρνηση απαντά με… επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ στις ερωτήσεις για το εάν ο πρώην υπουργός παραμένει μέλος της ΝΔ...

Συγκεκριμένα σε ερώτηση για το πότε ο πρωθυπουργός έμαθε για το περιστατικό, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης απάντησε ότι «συνεργάτες του πρωθυπουργού αμέσως μόλις εστάλη η σχετική ανακοίνωση των εργαζομένων σε μία σειρά από κυβερνητικά στελέχη και βουλευτές επικοινώνησαν με τον κ. Αυγενάκη, το προηγούμενο βράδυ ζητώντας εξηγήσεις και ζητώντας ο ίδιος να μάθει τι έχει συμβεί. Νομίζω ότι είναι η αυτονόητη ακαριαία αντίδραση. Αυτό που μπορούσαμε να κάνουμε, το κάναμε. Ζητήσαμε εξηγήσεις. Αυτό που γνωρίζω μετά βεβαιότητας είναι ότι την Τρίτη αργά το απόγευμα έγινε επικοινωνία συνεργάτη του πρωθυπουργού και τον κ. Αυγενάκη και την επόμενη μέρα είχαμε τη συνέχεια».

Σημειώνεται ότι η αποπομπή του πρώην υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης από την γαλάζια ΚΟ έγινε μία μέρα μετά.

Επίσης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε ότι «η ποινή που επεβλήθη ακαριαία στον κ. Αυγενάκη είναι η μέγιστη δυνατή ποινή που μπορεί να επιβληθεί σε έναν βουλευτή. Η διαγραφή του από την ΚΟ, η οποία συνεπάγεται και την αποχώρησή του από όλα τα όργανα του κόμματος, όπως είναι για παράδειγμα το κορυφαίο όργανο της Πολιτικής Επιτροπής. Και αυτό έγινε μέσα σε λίγες ώρες αμέσως μόλις κατέστη εφικτή η παρουσία του στην καθ΄ ύλην αρμόδια Επιτροπή Δεοντολογίας της ΝΔ. Μετά το πέρας παροχής εξηγήσεων ελήφθη μετά από εισήγηση του πρωθυπουργού, με την ιδιότητα του πρόεδρου του κόμματος, η σχετική απόφαση».

Σε ερώτηση του documentonews.gr για το εάν το Μέγαρο Μαξίμου είχε ενημερωθεί για την επίθεση του Λευτέρη Αυγενάκη από το πρωί της Παρασκευής, λίγη ώρα με το απαράδεκτο συμβάν, όπως αναφέρουν σχετικά δημοσιεύματα, ο Παύλος Μαρινάκης απάντησε ότι τα σχετικά ρεπορτάζ δεν ισχύουν, ενώ συμπλήρωσε ότι «αμέσως μόλις έγινε η σχετική ενημέρωση την Τρίτη το απόγευμα, το βράδυ έγινε η επικοινωνία του συνεργάτη του πρωθυπουργού με τον κ. Αυγενάκη».

Παραμένει μέλος της ΝΔ

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ρωτήθηκε επίσης για το εάν ο πρώην υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης παραμένει κομματικό μέλος, απαντώντας ότι «με βάση την ιδιότητα του βουλευτή ης ΝΔ συμμετέχει σε μία σειρά από κορυφαία κομματικά όργανα, με κορυφαίο εκ των οποίων την πολιτική επιτροπή. Για να μην υπάρχουν απορίες συνολικά συμπεριφορές του «ξέρεις ποιος είμαι εγώ» είναι η πρώτη και κυριότερη αντένδειξη για να είναι κάποιος μέλος μιας ΚΟ ή εκ νέους υποψήφιος. Δεν αφήσαμε κανένα περιθώριο».

Μπορεί ο κ. Αυγενάκης να μην είναι ξανά υποψήφιος βουλευτής με τη ΝΔ, όπως είπε ο Παύλος Μαρινάκης, όμως σε ότι αφορά για το εάν είναι ακόμη κομματικό μέλος, επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι «στο σπίτι του κρεμασμένου δε μιλάνε για σχοινί – ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το κόμμα, που δίδαξε στην Ευρώπη την έννοια της κωλοτούμπας και στην Ελλάδα τι σημαίνει εμμονή στην “καρέκλα”, να θυμηθούμε τραμπουκισμούς στελεχών του κατά δημοσιογράφων ή δικαστικών – δεν μπορούν να κουνάνε το δάχτυλο στη Νέα Δημοκρατία».

documentonews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: