20.6.24

Too little, too late η φορολόγηση των διυλιστηρίων...



Φορολόγηση 90% των υπερκερδών υποσχόταν το 2022 ο πρωθυπουργός, 33% ανακοίνωσε σήμερα • Αιχμηρά σχόλια από την αντιπολίτευση
Οι δηλώσεις του πρωθυπουργού για τα... περιορισμένα έσοδα που θα προκύψουν από τη φορολόγηση των υπερκερδών των διυλιστηρίων και το μελλοντικό επίδομα σε ευάλωτους προκάλεσαν πολιτική αντιπαράθεση. Τα κόμματα της αντιπολίτευσης κατηγορούν το πρωθυπουργό για επικοινωνιακή διαχείριση της ακρίβειας, εκ των υστέρων πρωτοβουλίες και επιλογή να κρατηθεί η φορολόγηση των διυλιστηρίων στον χαμηλότερο δυνατό συντελεστή. 


Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υποστήριξε το πρωί ότι το ποσό που θα εισπραχθεί από αυτή την έκτακτη εισφορά θα φτάσει τα 300 εκατ. ευρώ. Υποσχέθηκε πως «τα έσοδα αυτά θα στηρίξουν τον προϋπολογισμό και θα κατευθυνθούν τα Χριστούγεννα σε ευάλωτους, όπως τους συνταξιούχους, και ειδικά στους συνταξιούχους που δεν είδαν αύξηση από την κατάργηση της προσωπικής διαφοράς».


«Οι κινήσεις αυτές αποδεικνύουν για ακόμα μια φορά την σταθερή οικονομική πολιτική της κυβέρνησης. Μια πολιτική που στοχεύει στην μείωση των φόρων, την αύξηση του εισοδήματος των πολιτών, την αύξηση των επενδύσεων και των θέσεων εργασίας αλλά και την ενίσχυση των πιο ευάλωτων, όπως έχουμε δεσμευθεί. Πάνω απ' όλα όμως μακριά από μαξιμαλιστικές λογικές, με σεβασμό στα χρήματα των Ελλήνων φορολογουμένων και χωρίς να εκτροχιάζεται η δημοσιονομική σταθερότητα της χώρας», σχολίασε λίγο αργότερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης. 

Ο πρωθυπουργός σημειώσει πως πρόκειται για φορολογικό τέλος 33% στα υπερκέρδη των διυλιστηρίων και απάντησε πως ένας φόρος 90% στα υπερκέρδη -που ζητά η αντιπολίτευση- θα «τιμωρούσε την επιχειρηματικότητα». Υπενθυμίζεται πως στις 23 Μαρτίου 2022, ο πρωθυπουργός ισχυρίστηκε από το βήμα της Βουλής πως η κυβέρνηση θα φέρει νομοθεσία και θα επιβάλλει φόρο 90% στα υπερκέρδη των εταιρειών ενέργειας, αναδρομικά από τον Οκτώβριο του 2021. 

Κασσελάκης: «Υιοθετήστε σήμερα την πρόταση νόμου του ΣΥΡΙΖΑ»

Επίθεση στον πρωθυπουργό εξαπέλυσε ο πρόεδρος ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Στέφανος Κασσελάκης σχολιάζοντας πως «ο Κ. Μητσοτάκης επέλεξε να φορολογήσει τα κέρδη των διυλιστηρίων για να δώσει ακόμα ένα pass, αυτή τη φορά ως επίδομα στους συνταξιούχους. Για ακόμη μια φορά αφήνει το πρωθυπουργικό κοστούμι των λεφτόδεντρων του κ. Γκρίνμπεργκ και ντύνεται κομματάρχης της Δεξιάς του ‘50. Υιοθετήστε σήμερα την πρόταση νόμου του ΣΥΡΙΖΑ και προχωρήστε τώρα σε έκτακτη φορολόγηση των υπερκερδών των εταιρειών ενέργειας και των τραπεζών και δη με τον φορολογικό συντελεστή που προτείνουμε». 


Σε παρόμοιο τόνο και ο πρόεδρος της ΚΟ, όπου σημείωσε πως «εδώ και 1,5 χρόνο επιμένουμε ότι υπάρχουν σημαντικά υπερκέρδη στα δύο διυλιστήρια της χώρας και για το 2023, που ανέρχονται σε 1,3 δισεκατομμύρια ευρώ (!!!) και ότι αυτά πρέπει να φορολογηθούν και να επιστρέψουν στην ελληνική κοινωνία και στην οικονομία, που υποφέρουν από τις υψηλότατες τιμές καυσίμων και την ακρίβεια. Σήμερα, ο κ. Μητσοτάκης μας επιβεβαιώνει, αν και πάλι επιλέγει, όπως φαίνεται, να κρατήσει τη φορολόγηση των υπερκερδών των διυλιστηρίων, στο χαμηλότερο συντελεστή (33%) και να "ξεχάσει" βολικά το 90%, που είχε ανακοινώσει για τα υπερκέρδη του ενεργειακού τομέα, το Μάρτιο του 2022 στη Βουλή. Περιμένουμε, σε σύντομο χρονικό διάστημα, η κυβέρνηση να προχωρήσει και σε φορολόγηση των υπερκερδών των τραπεζών, όπως επίσης έχει προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ», επεσήμανε στη Βουλή ο πρόεδρος της ΚΟ Σωκράτης Φάμελλος. 

Ανδρουλάκης: «Να σταματήσει τις επικοινωνιακές παράτες»

«Καλώ τον πρωθυπουργό να σταματήσει τις επικοινωνιακές παράτες, να μελετήσει τις κοστολογημένες προτάσεις του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής για μείωση του ΦΠΑ στα βασικά αγαθά, εκτεταμένους ελέγχους και θέσπιση της Ενιαίας Αρχής Καταναλωτών για να θωρακιστεί το καταναλωτικό κίνημα απέναντι στην αισχροκέρδεια των πολυεθνικών», ανέφερε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης. 

«Στην τελευταία προ ημερησίας συζήτηση για την ακρίβεια στη Βουλή, έθεσα ευθέως στον κ. Μητσοτάκη, αν σκοπεύει να επιβάλλει την έκτακτη εισφορά αλληλεγγύης στα διυλιστήρια και στις εταιρείες ενέργειας για τα υπερκέρδη του 2023, βάσει του σχετικού Κανονισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Και αν ναι, σε τι ποσοστό -90% ή 33% όπως επέλεξε η κυβέρνηση για τα υπερκέρδη του 2022- καθώς και τι ποσό υπολογίζει να εισφέρει στα κρατικά ταμεία; Τότε, ο κ. Μητσοτάκης δεν απάντησε», συμπλήρωσε.

KKE: «O Μητσοτάκης παριστάνει τον γαλαντόμο»
«Την ώρα που ενεργειακοί όμιλοι και διυλιστήρια “σπάνε” κάθε ρεκόρ κερδοφορίας, ο κ. Μητσοτάκης παριστάνει τον γαλαντόμο “μοιράζοντας”, ως δήθεν παροχές - και μάλιστα έκτακτες - ένα πολύ μικρό μέρος από αυτά που έχουν ήδη κλέψει από τον λαό. Εντωμεταξύ, το “πάρτι” των κερδών συνεχίζεται ανενόχλητο, μαζί με τη ληστεία του λαϊκού εισοδήματος», σχολιάζει το γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ.

«Πραγματική ανακούφιση αποτελεί μόνο η μόνιμη κατάργηση του ΦΠΑ σε όλα τα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, του ΕΦΚ στο ρεύμα και τα καύσιμα και η φορολόγηση του συνόλου των κερδών των μεγάλων ομίλων, για να χρηματοδοτηθεί η κάλυψη των λαϊκών αναγκών»

Νέα Αριστερά: «Φορολογεί μόνο κατά 33% αντί για 90% που είναι το ανώτατο ποσοστό»
Αιχμηρό σχόλιο από τη Νέα Αριστερά που κατηγορεί την κυβέρνηση για «κοροϊδία των λαϊκών στρωμάτων και των συνταξιούχων και προστασία των υπερκερδών. Η Ν.Δ. φορολογεί τα υπερκέρδη των διυλιστηρίων μόνο κατά 33% αντί για 90% που είναι το ανώτατο ποσοστό που προτείνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το ελάχιστο μέτρο που θα έπρεπε να λάβει μια κυβέρνηση που δεν αποτελεί χορηγό του πληθωρισμού απληστίας». 

«Αυτό που σκοπίμως αποκρύπτεται από τους κυβερνητικούς πανηγυρισμούς είναι ότι η Ν.Δ. φορολογεί τα υπερκέρδη των διυλιστηρίων μόνο κατά 33% αντί για 90% που είναι και το ανώτατο ποσοστό που προτείνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή [...] Την ώρα που οι ανισότητες οξύνονται και η ακρίβεια καλπάζει, ο κ. Μητσοτάκης και το επικοινωνιακό του επιτελείο παρουσιάζουν ως θρίαμβο τα 300 εκ. Ευρώ», σχολιάζει το γραφείο Τύπου. 


Εfsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: