21.6.24

Φωτιές στην Ηλεία: Προϊόν εμπρησμού...


...λέει ο δήμαρχος Πύργου.

Πέρασε στην Πηνεία η φωτιά από την Αχαΐα, έχει αναπτύξει «μεγάλη δυναμική»...

Για εφιαλτικές στιγμές έκανε λόγο ο δήμαρχος Πύργου Στάθης Καννής, αναφερόμενος στις φωτιές που ξέσπασαν στην Ηλεία, μιλώντας ξεκάθαρα για εμπρησμό. «Πραγματικά περάσαμε εφιαλτικές στιγμές το απόγευμα, οι άνεμοι ήταν δυνατοί» είπε μιλώντας στο Open...

Ο δήμαρχος Πύργου μίλησε για τέσσερις εστίες πυρκαγιών που ξέσπασαν σε απόσταση ενός χιλιομέτρου μεταξύ τους. «Αυτό δείχνει ότι δεν ήταν ένα τυχαίο γεγονός, ήταν προϊόν εμπρησμού αυτές οι πυρκαγιές» είπε χαρακτηριστικά.

«Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε σε ύφεση, θέλουμε να πιστεύουμε ότι τελείωσε το κακό. Περιμένουμε ένα νέο μέτωπο από την Αχαΐα και κατευθύνεται στις ορεινές περιοχές της Ηλείας, έχουν σταματήσει οι άνεμοι, είμαστε σε επιφυλακή, οι κάτοικοι περιμένουν και είναι σε επιφυλακή. Πιστεύουμε να κυλήσει η νύχτα ομάλα, όσο γίνεται δηλαδή», πρόσθεσε.

Στην ενημέρωση που έκανε στις 9 το βράδυ ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής, Βασίλης Βαρθακογιάννης, επισήμανε ότι το μέτωπο από το Μαστραντώνη Αχαϊας που επεκτάθηκε στην Ηλεία έχει αναπτύξει μεγάλη δυναμική και είναι το πιο επικίνδυνο. 


Μισή ώρα αργότερα, εντολή να απομακρυνθούν έλαβαν οι κάτοικοι στα Αντωναίικα και τη Λάτα, προς την Αμαλιάδα μέσω του Σιμόπουλου.


Το πρώτο μέτωπο, από το Αλποχώρι κινήθηκε αρχικά προς τα χωριά Χανάκια και Μυρτιά, παίροντας πολύ γρήγορα μεγάλες διαστάσεις με τη μία εντολή εκκένωσης να διαδέχεται την άλλη. 

Στο μεταξύ από ανακοπή σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, ο 55χρονος άνδρας που βρέθηκε νεκρός στη Μυρτιά δεν συνδέεται με την πυρκαγιά: Τον είχε βρει νεκρό ο αδελφός του, στην αυλή του σπιτιού του, πριν φτάσει η φωτιά στο χωριό, όπως έχει καταθέσει ο ίδιος στις Αρχές. Στο νοσοκομείο όπου διακομίσθηκε έγινε προσπάθεια ανάνηψης, χωρίς αποτέλεσμα. Ενας άνθρωπος τραυματίσθηκε στην προσπάθεια κατάσβεσης στο Αλποχώρι.






Δεν υπάρχουν σχόλια: