27.6.24

«Πρέπει να κλείσει αυτή η συζήτηση»...


Ενοχλεί το Μαξίμου το «μπλόκο» βουλευτών σε Σακελλαροπούλου...
Ένα από τα σημαντικότερα ζητήματα που απασχολεί το εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας και αποτυπώθηκε με ηχηρό τρόπο και στη χθεσινή συνεδρίαση της γαλάζιας ΚΟ, είναι εάν θα υπάρχει νέο πρόσωπο στην προεδρία της Δημοκρατίας, καθώς δεκάδες βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος βάζουν «βέτο» στην περίπτωση της επανεκλογής της Κατερίνας Σακελλαροπούλου...

Σε σχετική ερώτηση στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης ανέφερε ότι «είναι μία εξαιρετικά πρόωρη συζήτηση. Δεν είναι ωφέλιμο έξι μήνες ίσως και περισσότερο να συζητάμε για το θεσμό του Προέδρου της Δημοκρατίας. Όταν έρθει εκείνη η στιγμή τουλάχιστον 6 μήνες μετά, προφανώς θα γίνει αυτή η συζήτηση. Αλλά πέρα του πρόωρου θεωρώ ότι είναι εξαιρετικά προσβλητικό να συμβαίνει όλο αυτό τόσο νωρίς όταν αφορά έναν από τους σημαντικότερους θεσμούς της χώρας. Θεωρώ ότι πρέπει να κλείσει αυτή η συζήτηση. Είναι μία συζήτηση που δεν οδηγεί κάπου, δεν είναι η ώρα της. Πρέπει να σεβόμαστε τον θεσμό».


«Άδειασμα» για τα επινίκια

Επίσης είπε «τώρα ως προς το εάν ή όχι ενόχλησαν τα επινίκια (μετά το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια) έχουμε απαντήσει στο ζήτημα αυτό. Γενικά δεν χρειάζεται να μιλάμε για το ένα ή το άλλο νομοσχέδιο με όρους πανηγυρισμών ή να υπάρχουν λογικές του να κάνουμε ένα επινίκιο γλέντι. Το έχουμε πει αυτό πάρα πολλές φορές. Καταλάβαμε τη δυσαρέσκεια μίας μερίδας ψηφοφόρων μας και του κόσμου. Έχουν ληφθεί τα μηνύματα και νομίζω πρέπει να προχωρήσουμε παρακάτω».

Σημειώνεται, ότι την ενόχλησή τους για τις κινήσεις της προέδρου της Δημοκρατίας έχουν τονίσει αρκετές φορές και οι λεγόμενοι «σαμαρικοί» βουλευτές, όπως και ο ίδιος ο πρώην πρωθυπουργός.

documentonews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: