28.6.24

Ο (σπουδαίος) Σταύρος Ξαρχάκος ακύρωσε τη συναυλία του στο Αρκάδι...


... λόγω των αντιδράσεων...
Αντιδράσεις για τη χορηγία από την ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή.
 
Η συναυλία είχε ανακοινωθεί γι' αυτή την Κυριακή 30/6. Συναυλία του Σταύρου Ξαρχάκου για να εορταστούν τα 83 χρόνια από τη Μάχη της Κρήτης, με τραγουδιστές τον Δημήτρη Μπάση και την Ηρώ Σαΐα, στον αύλειο χώρο της Μονής Αρκαδίου με άδεια της Μητρόπολης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου...


Εδώ λοιπόν υπήρχε και μια «μεγάλη χορηγία» από την ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή, η οποία αποτελεί κόκκινο πανί για το περιβαλλοντικό κίνημα στο νησί, συναντώντας σημαντικές αντιδράσεις στην τοποθέτηση ανεμογεννητριών στις βουνοκορφές της Κρήτης. Διαβάζουμε στην «Εφ.Συν.», στο ρεπορτάζ του Μέριου Διονέλη: «Στο Ρέθυμνο και σε απόσταση μόλις 900 μέτρων από τη Μονή Αρκαδίου, όλως τυχαίως η εταιρεία σχεδιάζει την εγκατάσταση τεράστιων ανεμογεννητριών που ήδη έχουν ξεσηκώσει αντιδράσεις στην περιοχή».

Σε ανακοίνωση με τον τίτλο «Δεν έχουν τον Θεό τους!» το Συντονιστικό Ρεθύμνου κατά των βΑΠΕ αναφέρει μεταξύ άλλων: «Σε μια συγκυρία που η Κρήτη απ’ άκρη σ’ άκρη αγωνίζεται ενάντια στην ΤΕΡΝΑ που θέλει να “φυτέψει” εκατοντάδες ανεμογεννήτριες στα βουνά και σε μεγάλο βαθμό έχει αναλάβει εργολαβικά την ανάπτυξη της καταστροφής στο νησί, έρχεται η Μονή Αρκαδίου να βάλει την ΤΕΡΝΑ μέγα Χορηγό σε μια συναυλία για να τιμήσει τη Μάχη της Κρήτης την ερχόμενη Κυριακή 30 Ιουνίου. […] Ο “Μέγας Χορηγός” θέλει να κάνει βιομηχανικό πεδίο την περιοχή, εγκαθιστώντας θηριώδεις ανεμογεννήτριες σε απόσταση 900 μέτρων από τη Μονή Αρκαδίου προς το Καβούσι, αλλά και παραπέρα στο Αμάρι, στο Ρέθυμνο, στον Αγιο Βασίλειο, στον Ψηλορείτη, σε ολόκληρη την Κρήτη, ενώ επιχειρεί να βάλει χέρι στα νερά με το υβριδικό εργοστάσιο παραγωγής ενέργειας στο φράγμα Ποταμών».

Αποτέλεσμα προφανώς αυτής της αντίδρασης ήταν και η απόφαση του Σταύρου Ξαρχάκου να ματαιώσει τη συναυλία. Έγραψε λοιπόν στο προφίλ του στο facebook:

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Μητροπολίτη Ρεθύμνης για την πρόσκληση στη συναυλία αυτή για τα 83 χρόνια από τη Μάχη της Κρήτης. Επειδή η μουσική πρέπει να ενώνει και όχι να διχάζει, αποφάσισα την ακύρωση της συναυλίας αυτής. Οφείλω δε να τονίσω ότι ουδεμία γνώση και πληροφόρηση επί του ζητήματος είχα από κανέναν».

Σε ανακοίνωσή του, το Συντονιστικό Ρεθύμνου κατά των βΑΠΕ αναφέρει: «Ο ΣΤΑΥΡΟΣ ΞΑΡΧΑΚΟΣ ΑΚΥΡΩΣΕ ΤΗΝ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΣΤΟ ΑΡΚΑΔΙ . Δεν τον είχαν ενημερώσει για την χορηγία της ΤΕΡΝΑ! Από το συντονιστικό Ρεθύμνου κατά των ΒΑΠΕ του απευθύνουμε με σεβασμό το πιο μεγάλο ευχαριστώ»!


e-tetradio.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: