30.6.24

Εισαγγελική παρέμβαση για τον ξυλοδαρμό 15χρονου...


...από πατέρα και θείο λόγω ομοφοβίας...
Η Εισαγγελία Πρωτοδικών Πατρών διέταξε κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση για την κακοποίηση του 15χρονου από τον πατέρα του και τον θείο του, επειδή τους είπε ότι είναι ομοφυλόφιλος. Επίσης διατάχθηκε η απομάκρυνση του παιδιού από το σπίτι, καθώς αναμένεται να πάρει εξιτήριο από το νοσοκομείο, όπου νοσηλεύεται με κακώσεις μετά την επίθεση...


Σύμφωνα με τοπικά μέσα, o πατέρας -ο οποίος έχει αναλάβει την επιμέλειά του μετά το διαζύγιο με τη μητέρα του- και θείος ξυλοκόπησαν άγρια τον 15χρονο πριν από λίγες μέρες, όταν τους είπε ότι είναι ομοφυλόφιλος. Το παιδί, μετά την ομοφοβική επίθεση, πήγε αιμόφυρτο στην πλατεία του χωριού και μεταφέρθηκε σε άσχημη κατάσταση στο «Καραμανδάνειο», όπου παραμένει για νοσηλεία, εκτός κινδύνου.
 

Από της εισαγγελία έχει διαταχθεί ο ανήλικος να υποβληθεί σε ιατροδικαστική εξέταση προκειμένου να διαπιστωθεί η βαρύτητα των κακώσεων που υπέστη, ώστε αναλόγως του πορίσματος να κινηθεί η ποινική διαδικασία.

Επίσης, σύμφωνα με τον ιστότοπο gnomip.gr, το παιδί μεταφέρθηκε στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο με αμυχές, εκδορές και άλγος. Η Εισαγγελία ανέλαβε να διερευνήσει το ενδεχόμενο να βρεθεί δομή φιλοξενίας για να μεταβεί ο ανήλικος μετά το εξιτήριο ή να εξετάσει οποιαδήποτε άλλη λύση μετά την επιβεβλημένη απομάκρυνσή του από το σπίτι όπου διέμενε.

Η μητέρα του, που φέρεται να είχε παραχωρήσει συναινετικά την επιμέλεια των τριών παιδιών της στον πρώην σύζυγό της, εκδήλωσε εγγράφως την επιθυμία να αναλάβει η ίδια την επιμέλεια του παιδιού. Προς το παρόν, πάντως, οι πληροφορίες λένε ότι οι δομές φιλοξενίας ανηλίκων δεν έχουν τη δυνατότητα να το φιλοξενήσουν στην παρούσα φάση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: