22.6.24

«112» για φωτιά στη Σαλαμίνα...


Νέα δασική πυρκαγιά σήμανε συναγερμό στην πυροσβεστική και στην Πολιτική Προστασία, η οποία έστειλε προειδοποιητικό μήνυμα «112» σε όσους βρίσκονται στην περιοχή Ρέστη Σαλαμίνας να είναι σε ετοιμότητα για να την εκκενώσουν, εάν χρειαστεί. Το προηγούμενο μέτωπο στην Ύδρα, που προκλήθηκε από πυροτεχνήματα που εκτόξευσε ιδιωτικό σκάφος, έχει πλέον οριοθετηθεί...


Η πυροσβεστική παραμένει σε επιφυλακή για την πυρκαγιά στην Ηλεία, όπου χθες ένας άνθρωπος 55 ετών κατέληξε, καθώς αναμένεται περαιτέρω ενίσχυση των ανέμων τις επόμενες ώρες. Πρόκειται για κτηνοτρόφο, που συμμετείχε στις προσπάθειες κατάσβεσης της πυρκαγιάς στο Αλποχώρι, όταν αισθάνθηκε αδιαθεσία και φέρεται να έπαθε αναρρόφηση.
Επίγειες και εναέριες δυνάμεις μαζί με εθελοντές επιχειρούν για να σβήσουν διάσπαρτες εστίες, καθώς δεν είναι πλέον ενιαίο το μέτωπο. Νωρίτερα το πρωί η «μάχη» επικεντρωνόταν στα χωριά Λάτας και Πρόδρομος. 

 
Ο πύρινος εφιάλτης ξεκίνησε το μεσημέρι της Παρασκευής στον Μαστραντώνη Αχαΐας και που λόγω της μεγάλης δυναμικής που ανέπτυξε επεκτάθηκε στην Ηλεία. Στάχτη έγιναν χιλιάδες αγροτοδασικές εκτάσεις. Στην επιχείρηση συμμετέχουν 154 πυροσβέστες με 6 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 56 οχήματα, ενώ με το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν τις εναέριες ρίψεις νερού 6 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο.

Αναφορές για καμένα σπίτια υπάρχουν σε Αλποχώρι, Κρανίδι αλλά και στην Αρκαδία, όπου επίσης η εικόνα παραμένει σαφώς βελτιωμένη. Στην Μεγαλόπολη Αρκαδίας η πυρκαγιά παραμένει σε ύφεση αλλά στο σημείο παραμένουν 59 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 16 οχήματα.

Σημειώνεται ότι σήμερα προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς προβλέπεται σήμερα στη Περιφέρεια Αττικής, Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ Εύβοιας, ΠΕ Βοιωτίας) και Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: