16.5.24

Μια πρώτη απάντηση στον υπουργό Άμυνας για τα τρένα «τρόμου» προς Ουκρανία...



Από δημοσιεύματα πληροφορούμαστε ότι ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, απαντώντας στην βουλευτή της Νέας Αριστεράς Σία Αναγνωστόπουλου, που έθεσε το θέμα του σημερινού δημοσιεύματος της «Εφ.Συν.» στην αρμόδια Επιτροπή Άμυνας της Βουλής, «διέψευσε» το δημοσίευμα. Στη συνέχεια διαβάζουμε ότι ο κ. Δένδιας είπε πως «εμείς... ποτέ δεν έχουμε αποκρύψει σε ποιον και τι πουλάμε, στο πλαίσιο πάντα των διεθνών συμφωνιών της χώρας»,  και στη συνέχεια είπε ότι «εκπρόσωπος κοινοβουλευτικού κόμματος με πήρε τηλέφωνο, του εξήγησα τις ακριβώς συμβαίνει. Του είπα και ακριβή αριθμό κοντέινερ για να ξέρουμε και πόσα είναι. Η Ελλάδα δε δίνει κάτι απευθείας στην Ουκρανία». 


Δε βάζουμε το χέρι μας στη φωτιά ότι αυτά είπε ο υπουργός, αλλά αν τα είπε, δεν καταλαβαίνουμε -υποθέτουμε και οι καλόπιστοι αναγνώστες- τι ακριβώς διαψεύδει. Διότι από τις δηλώσεις «διάψευσης» προκύπτει ότι ο υπουργός δεν έχει διαβάσει το δημοσίευμα. Αν πάντως διαφωνεί και διαψεύδει μόνο τον αριθμό των κοντέινερ, μπορεί να μας πει πόσα ακριβώς τελικά κοντέινερ στέλνουμε, πού τα στέλνουμε και πού καταλήγουν.

Από ότι επίσης διαβάζουμε, η κα Αναγνωστόπουλου είπε στον υπουργό ότι «δεν μπορεί να διαψεύδεται έτσι ένα δημοσίευμα όση εμπιστοσύνη και να έχουμε στον υπουργό. Εμείς είμαστε κατά της αποστολής όπλων στην Ουκρανία. Ακούσαμε και τον κ Μπλίνκεν ότι έφυγε εσπευσμένα οπλισμός για την Ουκρανία. Δεν είναι δυνατόν αυτά τα θέματα να τα ανακαλύπτουμε έτσι» και υπογράμμισε ότι «επειδή δεν είμαστε μια χώρα ξέφραγο αμπέλι, υπάρχουν δημοκρατικές διαδικασίες, θα ήθελα η επιτροπή να ενημερωθεί».


Μα το πρόβλημα του κ. Δένδια είναι αυτό ακριβώς. Η κυβερνητική γραμμή είναι ότι επισήμως δε γίνεται καμμιά ενημέρωση. Αντιλαμβανόμαστε τα δυσεπίλυτα προβλήματα του κ. Δένδια που του έχει φορτώσει η επίσημη πολιτική της κυβέρνησης, η οποία συμπυκνώνεται στο αμήχανο συμπέρασμα: όταν τα γεγονότα γίνονται γνωστά συνολικά, η κυβέρνηση προσπαθεί να ισορροπήσει ανάμεσα σε αυτά που κάνει και δε θέλει να μαθευτούν και αυτά που κάνει επιθυμώντας να καταλάβουμε τα ακριβώς αντίθετα από τα προφανή. Με τη φόρα που έχουν πάρει στην κυβέρνηση μπορεί να διαψεύσουν και τον κ. Μπλίνκεν. (Σημ: Περισσότερα αύριο όταν θα έχουμε και τις πλήρεις δηλώσεις).

Απόστολος Λυκεσάς

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: