26.5.24

Το χρονικό των επεισοδίων στο Βερολίνο...



Αναστατώθηκε το Βερολίνο το Σάββατο το βράδυ από τα σοβαρά επεισόδια που έλαβαν χώρα στο κέντρο της πόλης, με αποτέλεσμα 12 τραυματίες και τουλάχιστον 90 προσαγωγές. 

Ολα ξεκίνησαν... γύρω στις 11 τοπική ώρα, όταν αρκετοί φίλοι του Παναθηναϊκού επέστρεφαν στα ξενοδοχεία τους (σε μικρές ομάδες) μετά την παρακολούθηση του τελικού Κυπέλλου με τον Αρη σε διάφορα ελληνικά καφέ της πόλης. 

Τόσο σε ένα ξενοδοχείο με φίλους του "τριφυλλιού" όσο και σε μια στάση μετρό, υπήρχαν δύο ομάδες από οπαδούς του Ολυμπιακού, ενώ οι πληροφορίες αναφέρουν ότι μαζί τους ήταν και Σέρβοι χούλιγκανς, κάτοικοι Βερολίνου άπαντες. Μάλιστα, ακούστηκε ότι ένας Σέρβος ήταν αυτός που... παρακολουθούσε διακριτικά τις κινήσεις των Παναθηναϊκών και έδωσε το σήμα για το πού κινούνται. 

Τα σκηνικά βίας στα δύο σημεία ήταν σφοδρά, με συνέπεια να υπάρξουν δώδεκα τραυματίες, τουλάχιστον σύμφωνα με την ανακοίνωση των τοπικών Αρχών. Ο ένας -που ήταν Σέρβος- ήταν πιο σοβαρά, αρχικά κινδύνευε η ζωή του, αλλά εν τέλει διέφυγε τον κίνδυνο. Οι υπόλοιποι χτύπησαν λιγότερα, αλλά κάποιοι ίσως παραμείνουν σε νοσοκομείο. 

Οσον αφορά τις προσαγωγές, οι περισσότεροι -ειδικά οι οπαδοί του ΠΑΟ- αφέθηκαν ελεύθεροι. 

Το σημερινό πρωινό στην πρωτεύουσα της Γερμανίας, βρίσκει αρκετούς φίλους του Ολυμπιακού (ειδικά τους θερμόαιμους) να έχουν αποχωρήσει, παίρνοντας τον δρόμο της επιστροφής. Στον μικρό τελικό με τη Φενέρμπαχτσε (18.00) θα είναι πολύ λιγότεροι από τις 3.000 που βρέθηκαν την Παρασκευή στο γήπεδο, ενώ ολοένα και φτάνουν οπαδοί του "τριφυλλιού" απ' όλη την Ευρώπη.


 

Δεν υπάρχουν σχόλια: