Aφού «έκοψαν» την κοινωνιολογία και υποβάθμισαν τα καλλιτεχνικά, αποφάσισαν να εισάγουν το τσιρλίντινγκ στα σχολεία. Έτσι, σύμφωνα με εγκύκλιο εγκρίνεται η άδεια εισόδου επιλεγμένων εκπροσώπων της Ελληνικής Ομοσπονδίας Τσίρλιντινγκ σε σχολικές μονάδες πρωτοβάθμιας και...
δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης για το σχολικό έτος 2020-2021.
Σημειώνεται ότι πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας είναι ο Μιχάλης Φουντεδάκης, που υπήρξε επί σειρά ετών εκφωνητής του μπασκετικού Ολυμπιακού και επεδίωξε να αναγνωριστεί το cheerleading στην Ελλάδα. Σύμφωνα πάντως με γνώστες του χώρου της Παιδείας , εφόσον το cheerleading αναγνωρίστηκε ως άθλημα και στην Ελλάδα και έχει πάρει μάλιστα και προσωρινή άδεια Ολυμπιακού Αθλήματος δεν θα μπορούσε να αποκλειστεί από τα σχολεία. Ωστόσο, παραμένει στην ευχέρεια των σχολικών μονάδων η επιλογή. Στο διαδίκτυο δεν είναι λίγοι οι εκπαιδευτικοί , οι οποίοι συνδέοντας την κατάργηση των καλλιτεχνικών μαθημάτων και της Κοινωνιολογίας, με την εισαγωγή του cheerleading στα σχολεία, μιλούν για πολιτισμική υποβάθμιση των μονάδων.
Σύμφωνα με την εγκύκλιο που υπογράφει ο προϊστάμενος Διεύθυνσης Σπουδών Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Κωνσταντίνος Τσαχαλάς, η έγκριση δίνεται υπό τις παρακάτω προϋποθέσεις:
Οι επισκέψεις των επιλεγμένων εκπροσώπων θα υλοποιούνται χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση, μετά από συνεννόηση με τους εκάστοτε Διευθυντές των σχολικών μονάδων, με απόφαση των αντίστοιχων Συλλόγων Διδασκόντων και ενημέρωση του Συντονιστή Εκπαιδευτικού Έργου κλάδου ΠΕ11, Φυσικής Αγωγής.
Κατά τη διάρκεια των ενημερώσεων/δραστηριοτήτων είναι υποχρεωτικό να παρίσταται εκπαιδευτικός Φυσικής Αγωγής, ορισμένος από τον Διευθυντή της σχολικής μονάδας.
Σε περίπτωση συμμετοχής των μαθητών/τριών σε αθλητικές πρακτικές δραστηριότητες απαιτείται: Έγκυρο Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή (ΑΔΥΜ) και Ενυπόγραφη υπεύθυνη δήλωση των γονέων/κηδεμόνων με ευθύνη των οποίων θα εξασφαλιστεί η δυνατότητα συμμετοχής σε αυτές.
Κατά την διάρκεια των ενημερώσεων δεν επιτρέπεται η προώθηση, προβολή, διάθεση ή διανομή υλικού που αφορά στην άμεση ή έμμεση διαφήμιση εμπορικού προϊόντος ή προϊόντος παροχής υπηρεσιών, καθώς και η λήψη στιγμιότυπων (βιντεοσκόπηση - φωτογράφιση - ηχογράφηση) των μαθητών/τριών.
Ενδεικτικά, η ενημέρωση των μαθητών και μαθητριών μπορεί να περιλαμβάνει:
Αναφορά στην ιστορία του αθλήματος.
Πληροφορίες αναφορικά με τον τρόπο διεξαγωγής και τους κανονισμούς.
Βιωματική προσέγγιση με παιγνιώδεις δραστηριότητες προσομοίωσης (προαιρετικά).
tvxs.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου